• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Slovenia, formaţia învinsă duminică de România, la Mondialul din Germania, şi-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii. Trupa antrenată de Uros Bregar s-a impus cu 32-25 în faţa Angolei şi e sigură de optimi.

După o primă repriză echilibrată (15-15), Slovenia s-a descătuşat în partea secundă, când a fost foarte sigură în apărare. Victoria e sinonimă cu garanţia locului patru la finalul grupei; în condiţiile în care Angola ar egala la puncte Slovenia, aceasta din urmă ar avea avantajul meciului direct.

În Grupa A, de la Trier, România are de jucat azi unul dintre cele mai importante meciuri, cu Spania (ora 21:30, LIVE TEXT pe digisport.ro). Pentru tricolore urmează duelurile cu Angola (7 decembrie, 19:00), ultimul meci fiind contra vicecampioanei olimpice Franţa (8 decembrie, ora 19:00).

Altfel, de menţionat că în Grupa C a Mondialului am asistat azi la cea mai mare surpriză de până acum. Muntenegru (aur european în 2012 şi argint olimpic la Londra, în acelaşi an) a fost învinsă de Japonia, scor 29-28. La pauză, Bulatovic&Co au condus cu 15-12, însă în partea secundă niponele au întors incredibil. Înfrângerea de azi complică foarte mult situaţia pentru Muntenegru, care deja pierduse cu Rusia, şi ar putea rata astfel calificarea în optimi.

Componența grupelor de la CM de handbal feminin:

Grupa A (Trier): Franţa, România, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay;
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia;
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia;
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, urmând să joace încrucişat echipele din Grupele A şi B, respectiv C şi D. Finala este programată pe 17 decembrie, la Hamburg.

sursă foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal Official