• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Bronzul fetelor de la Mondialele din Danemarca i-a ambiţionat şi pe handbaliştii lui Aihan Omer. Tricolorii s-au antrenat din greu de sărbători pentru meciurile cu Finlanda, Austria şi Italia, din Grupa a 2-a a preliminariilor pentru Mondialul din 2017. Românii au pierdut în deplasare cu Austria, dar au câştigat pe teren propriu cu italienii şi ocupă locul al doilea. Doar prima clasată se va califica în faza play-off şi se va bate pentru unul dintre cele nouă locuri ale Europei la turneul din Franța.

”Se muncește serios, este o atmosferă bună și sperăm din suflet să ne calificăm, să batem tot și să învingem cu mai mult de trei goluri echipa Austriei. Eu cred că lucrul ăsta se va întâmpla. Avem jucători de mare valoare, ceruți de marile campionate și e meritul lor”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal.

Dedu îl aşteaptă la naţională şi pe Alexandru Şimicu. Transferat în urmă cu un an și jumătate la Hamburg, timişoreanul avea de primit trei salarii restante de la HCM Constanţa. Pentru că memoriul depus la federație nu a fost soluţionat, acesta a decis să nu mai vină la prima reprezentativă.

„Este un vârf... Alexandru Șimicu. Are un difernd cu Federația. Eu cred că până la urmă o să își dea seama că e spre binele lui să fie jucător de echipa națională. Așteptăm un răspuns de la el în viitorul apropiat. Cu toate că... și asta o știu din proprie experiență, echipa națională nu se refuză”, a mai spus Dedu.

Tricolorii vor juca primul meci în Finlanda, în 6 ianuarie.