• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Vicecampioana României la handbal masculin, CSM Bucureşti, a reuşit un transfer spectaculos. Este vorba despre Antonio Garcia Robledo, campion mondial cu naţionala Spaniei în 2013.

Handbalistul de 33 de ani vine de la FC Barcelona, una dintre cele mai puternice echipe de pe continent, alături de care a jucat în Final Four în ultimul sezon din Liga Campionilor.

"Campion mondial cu naționala Spaniei, Antonio Garcia Robledo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători din Peninsula Iberică. Robledo vine la CSM București de la renumita FC Barcelona, alături de care a ajuns, în sezonul precedent, în Final Four-ul Ligii Campionilor.

De-a lungul carierei, a mai evoluat la echipe puternice din Europa, precum BM Granollers, Ademar Leon, Paris Saint-Germain, Pick Szeged și KIF Kolding Copenhaga. Spaniolul a fost desemnat Cel mai bun inter stanga al Ligii Asobal în anii 2011 și 2012", se arată în anunţul oficial de pe site-ul clubului CSM Bucureşti.

Jucătorul spaniol a semnat un contract valabil pe un sezon.

"Sunt foarte fericit că fac parte din acest nou proiect. E entuziasmant să ajung la un club atât de ambițios precum CSM București. Abia aștept să încep această aventură în capitala României, să încep antrenamentele alături de colegi. Vreau să dau totul pentru a ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele stabilite", a declarat Robledo.

"Antonio Garcia Robledo este cel mai important nume care ajunge la echipa de handbal masculin a CSM București. Palmaresul lui impresionant și experiența competițiilor puternice îl conturează ca fiind liderul echipei. Sunt convins că se va integra extrem de repede și va fi un jucător decisiv atât în lupta pentru titlu, cât și în cupele europene", a precizat Bogdan Vasiliu.

În afara titlului mondial din 2013, noul jucător al echipei din capitală a mai fost vicecampion european în 2016 şi campion al Spaniei şi al Franţei, ţări în care a reuşit să câştige şi cupele naţionale.