• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Handbalistele lotului național, convocate pentru Campionatul Mondial din Germania, care se va desfășura în perioada 1-17 decembrie, se află deja în cantonament la Craiova.

Despre șansele pe care le au fetele noastre de a obține o medalie a vorbit și Cristina Neagu, vedeta României.

”Avem doar o săptămână de pregătire până plecăm la Campionatul Mondial, sunt puţine antrenamente, nu avem prea mult timp la dispoziţie.

Avem şi trei meciuri de verificare la sfârşit de săptămână, încercăm să ne antrenăm cât mai bine în aceste zile şi să reuşim să etalăm un joc cât de cât bun la Trofeul Carpaţi”, a spus Neagu.

Chestionată dacă România este îndreptățită chiar să spere la titlul mondial, Neagu a replicat: 

”Este foarte mult spus campioană mondială. În momentul de faţă trebuie să fim mai realişti ca niciodată, să ne dăm seama că avem o echipă foarte schimbată faţă de Campionatul Mondial de acum doi ani, când ne-am întors cu medalie de bronz. Şansele la medalie sunt destul de mici!”, a mai spus interul stânga. 

Neagu a precizat însă că ea și colegele ei nu se vor prezenta precum mielul la tăiere în Germania.

”Trebuie să fim realişti, să ne dăm seama că o medalie ar fi aşa ca un vis pentru echipa naţională, însă nu mergem acolo să fim învinse de la început.â

Vom lua fiecare meci în parte, încercăm pas cu pas să câştigăm cât mai multe meciuri. Cele mai importante jocuri vor fi însă cele eliminatorii”, a mai spus Cristina Neagu.

Naționala noastră face parte din Grupa A la Mondiale, alături de Franța, Spania, Slovenia, Angola și Paraguay. Naționala României va debuta pe 2 decembrie, atunci când va înfrunta reprezentativa Paraguayului, la Trier.