• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Eşecul cu Ungaria din finala Trofeului Carpaţi nu le-a demoralizat pe handbalistele antrenate de Ambros Martin. Naţionala României merge încrezătoare la Campionatul European din Suedia, unde va avea ca adversare Norvegia, Rusia şi Croaţia.

"Mai este timp până la Campionatul European, mai avem timp să îmbunătăţim anumite lucruri şi vom vedea acolo cum ne vom prezenta. Ne dorim mult lucrul ăsta, să facem o figură frumoasă.

Într-adevăr o să fie destul de greu, dar suntem optimiste şi o să ne ducem acolo cu maximă determinare şi dorinţă de a reuşi ceva frumos", a spus Denisa Dedu.

"Este foarte dificil însă, cum ne-a spus şi Ambros după acest meci. Doar luptând şi crezând în noi vom reuşi. Depinde doar de noi şi de atitudinea pe care o vom avem în acel moment", a admis Cristina Laslo.

Ambros Martin nu s-a decis încă asupra celor 16 jucătoare care ne vor reprezenta la turneul final. Gabriela Perianu, Cristina Neagu și Ana Maria Iuganu nu au evoluat la turneul de la Cluj din cauza unor probleme medicale.

"Nu am decis lotul încă. Mai avem o săptămână să cunoaştem mai bine jucătoarele, cele care pot asimila puţin mai bine ideea, filosofia de joc. De asemenea, unele jucătoare au probleme şi atunci noi trebuie să decidem în ultimul moment cu cine vom merge în Suedia", a adăugat Ambros Martin.

România va debuta la Campionatul European împotriva Norvegiei, în 5 decembrie.