• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

HCM Baia Mare a pierdut trei meciuri la rând în Liga Campionilor, dar are şanse mari de calificare în grupele principale. Una dintre cele mai bune jucătoare ale vicecampioanei României în acest sezon este interul stânga Lois Abbingh.

Olandeza a marcat 22 de goluri în cele patru jocuri din Ligă. Abbingh a ajuns anul trecut la Baia Mare, chiar dacă era în refacere după o accidentare gravă la genunchi.

Handbalista de 23 de ani, care a fost cea mai bună marcatoare a Europeanului sub 19 ani din 2011, şi-a împărtăşit povestea fanilor.

"De când aveam 3 sau 4 ani, am început unele antrenamente cu mingea alături de alţi copii. Aşa a început totul şi nu se va termina niciodată. Am vrut să fac acest pas în faţă, pentru că îmi doream cu siguranţă să joc în Liga Campionilor.

Era obiectivul meu. După patru ani în Germania, în care nu am jucat meciuri internaţionale, pentru mine a fost o şansă să merg la Baia Mare şi să fac ceva complet nou.

Deja m-am luptat cu acest ligament de multă vreme şi am putut juca la nivel înalt de mai mulţi ani, dar trebuia să fac ceva, iar operaţia nu este una obişnuită", a recunoscut Abbingh.

O altă handbalistă de la HCM Baia Mare este nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare a etapei a patra din Liga Campionilor. Allison Pineau a marcat de zece ori pe terenul lui Rostov-Don şi este golghetera la zi a Ligii, cu 32 de reuşite.

Jucătoarea din Franţa, aleasă cea mai bună handbalistă din lume în 2009, a încântat cu execuţiile sale, dar a stat bine şi la capitolul pase de gol.

HCM Baia Mare poate obţine calificarea în grupele principale din Liga Campionilor pe teren propriu, împotriva lui Krim Ljubljana, sâmbătă, de la 18:00, în direct pe Digi Sport 2.