• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Noul selecţioner al naţionalei masculine de handbal a României, spaniolul Xavier Pascual, a declarat sâmbătă la Cluj că indiferent de rezultatul meciului de duminică cu Polonia, din preliminariile Campionatului European 2018, el îşi va felicita jucătorii.

Pascual a mai spus că înainte de a prelua această echipă a primit numai informaţii negative despre ea şi este bucuros că nu le-a crezut.

''Când am preluat această naţională toată lumea îmi spunea despre jucătorii români că nu se pregătesc, că nu dau totul pentru această echipă, totul era negru. Şi am făcut foarte bine că nu i-am crezut, eu cred doar ceea ce văd, în muncă, i-am văzut cum muncesc. Părerile celorlalţi nu mă interesează, doar părerile jucătorilor şi a celor din jur. Dacă jucătorii sunt alături de mine eu sunt dispus să omor pentru ei. (...) A fost o săptămână de muncă foarte grea. Jucătorii nu s-au plâns deloc, din contră. Indiferent de rezultatul din jocul de mâine, antrenorii trebuie să valorizeze munca depusă de jucători la antrenamente şi dacă ar fi să o evaluez, România trebuie să fie mulţumită şi mândră de munca acestor băieţi', a spus Xavier Pascual.

Tehnicianul Barcelonei a precizat că singurul său gând pentru meciul de duminică este să menţină concentrarea jucătorilor, să nu se bucure prea mult de victoria din Belarus, dar nici să se teamă că Polonia ar putea fi prea puternică.

''Este adevărat, am câştigat un meci în Belarus, dar meciul s-a încheiat. Dacă ne gândim cumva că de acum vom câştiga fiecare meci indiferent de adversar ne înşelăm, trebuie să fim conştienţi la ce nivel ne aflăm şi contra a ce echipe jucăm. Mâine avem un meci foarte-foarte greu, iar singurul lucru pe care putem să îl promitem este că jucătorii vor da totul pe teren, aşa cum au făcut şi în această săptămână. Pentru noi nu există un meci uşor şi trebuie să ajutăm echipa să rămână cu picioarele pe pământ. Nu putem să fim atât de oscilanţi încât să credem că înainte de a pleca în Belarus eram învinşi, iar acum putem câştiga campionatul european', a declarat Xavier Pascual, sâmbătă, într-o conferinţă de presă înaintea meciului de duminică.

Selecţionerul României a mai precizat că în principiu nu este un adept al declaraţiilor despre echipele adverse, deoarece, în general, are destule probleme de rezolvat la propria echipă şi că nu îşi permite să piardă timpul cu problemele altora.

"Este o grupă foarte complicată şi trebuie jucate toate meciurile. Nimeni nu se poate gândi dinainte că va câştiga un meci până nu îl joacă. A fost un rezultat normal, se poate întâmpla. Serbia are o echipă foarte bună, la fel şi Polonia, noi încercăm când jucăm contra lor să facem tot ca să câştigăm. În timp o să mă cunoaşteţi şi o să vedeţi că nu îmi place să vorbesc despre adversari, am destule probleme de rezolvat în echipa mea ca să mă preocupe problemele altora", a mai spus Xavier Pascual.

România va juca meciul cu Polonia pe teren propriu, la Cluj-Napoca, duminică, 6 noiembrie, de la ora 20,00.