• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Majda Mehmedovic va debuta cu CSM Bucureşti în Liga Campionilor împotriva lui Rostov Don, duminică, de la ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Transferată în această vară de la Buducnost, muntenegreanca a povestit pentru Digi Sport cum s-a adaptat în Bucureşti, dar şi care este obiectivul ei alături de echipa lui Jakob Vestergaard.

A fugit de la atletism în sala de handbal şi s-a îndrăgostit pe loc de acest sport. Extrema stânga a lui CSM Bucureşti, Majda Mehmedovic, are o poveste de viaţă palpitantă.

Născută la Bar, un mic orăşel din Muntenegru, într-o famile cu cinci copii, Majda şi-a dorit mereu să îi calce pe urme mamei, care a fost portar de handbal.

Soarta a făcut ca ea să îşi îndeplinească visul de-abia la 12 ani, atunci când a păşit pentru prima oară într-o sală.

"Înainte am făcut atletism, eram interesată de acest sport, dar întotdeauna am fost curioasă să văd cum e la handbal, datorită poveştilor mamei male.

Toată lumea din familia mea a început un sport. Am un frate mai mare, apoi sunt eu şi mai am trei surori mai mici", a povestit jucătoarea de 26 de ani, pentru Digi Sport.

"Era încăpăţânată! Şi muncitoare. Şi acum e foarte muncitoare, probabil de aceea a şi atins acest nivel", a spus tatăl handbalistei, Enver Mehmedovic.

După 11 ani petrecuţi la Buducnost, Majda a acceptat provocarea vieţii ei: să vină să joace pentru CSM. Fosta ei colegă, Cristina Neagu, a convins-o că nu va regreta.

Muntenegreanca va rămâne la Bucureşti cel puţin două sezoane, iar ţelul ei este să-şi treacă în palmares Liga Campionilor şi cu gruparea lui Vestergaard.

"A fost o decizie foarte grea pentru mine, am decis să vin la Bucureşti, iar acum, din perspectiva asta, sunt foarte bucuroasă că am ales această ţară.

Înainte să iau decizia de a pleca, ea mi-a vorbit despre România, despre oamenii drăguţi de aici, şi apoi m-am hotărât. Nu neapărat Cristina a fost decisivă, însă m-a ajutat mult în decizia mea", a explicat Mehmedovic.

Majda Mehmedovic s-a adaptat în Bucureşti mai repede decât s-ar fi aşteptat: "Singurul lucru care nu îmi place este traficul, dar oraşul este foarte frumos, îmi place. Sunt aici de aproape o lună, încă nu m-am obişnuit cu tot, însă am timp".

Handbalista a învăţat şi câteva cuvinte în limna română: "Ce faci? Te iubesc, te pup, mulţumesc, cu plăcere! Şi asta e tot ce ştiu!".

În timpul liber, Majda se uită la fotbal şi este fan înfocat AC Milan.

"Prefer fotbalul. Toata familia mea e fan Milan. Când joacă, toată lumea se uită, asta e regula casei. Dar când am timp mă uit şi la alte sporturi", a precizat Majda Mehmedovic.

Jucătoarea din Muntenegru va debuta cu CSM Bucureşti în Liga Campionilor împotriva lui Rostov Don, duminică, de la ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.