• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

CSM Bucureşti a pierdut al doilea meci consecutiv din grupa C a Ligii Campionilor, scor 24-27 cu Gyor, deşi a condus la un moment dat şi la cinci goluri. Fetele lui Jakob Vestergaard au căzut inexplicabil în repriza a doua, când oaspetele au dominat categoric jocul. În ciuda situaţiei dificile, handbalistele campioanei Europei nu concep să rateze prezenţa în faza următoare.

Deţănătoarea trofeului a condus cu 13-9 la pauză, iar în startul părţii a doua s-a desprins chiar la cinci goluri. Gyor a revenit şi a marcat de nu mai puţin de 18 ori şi a obţinut a treia victorie din tot atâtea meciuri în actuala ediţie a competiţiei în care a fost finalistă în sezonul trecut.

"Poate dacă jucam cu aceeaşi ambiţie şi aceeasi atitudine şi în a doua repriză şi mai eliminam din greşelile pe care le-am făcut, probabil scorul era altul.

În a doua repriză, apărarea a fost mai retrasă şi probabil din cauza asta au venit peste noi şi au dat numai din 7 sau 8 metri", a explicat Oana Manea.

"Am o avut o primă repriză de vis. După, una în care am luat 18 goluri. În condiţiile astea e foarte greu să câştigi un meci, mai ales că nici atacul nostru nu a funcţionat aşa cum a trebuit", a completat Cristina Vărzaru.

Şi Linnea Torstenson, cea mai bună marcatoare de la CSM, alături de Isabelle Gullden, cu 4 goluri, era dezamăgită la finalul partidei de la Sal Polivalentă.

"Este dureros. Am jucat excelent în prima repriză, iar apoi le-am dat ocazia lor să marcheze în cea de-a doua repriză în primele 15 minute şi unei echipe bune, precum Gyor, nu trebuie să îi oferi astfel de ocazii. În repriza a doua am făcut multe greşeli stupide în atac, în apărare şi le-am dat prea multe ocazii", a explicat suedeza de 33 de ani.

"Diferenţă mare între cele două reprize. Am făcut o primă repriză excelentă, dar a doua nu ştiu... Probabil că pe un fond de relaxare...", a spus portarul Paula Ungureanu.

Chiar dacă au suferit deja două înfrângeri în trei meciuri, jucătoarele de la CSM nu concep să rateze prezenţa în grupele principale ale Ligii Campionilor.

"Calificarea nu este încă pierdută. Îmi pare rău pentru publicul minunat care a fost aici şi ne-a susţinut, îmi pare rău că nu le-am adus un zâmbet pe buze şi o victorie", a precizat Oana Manea.

"Nu văd de ce nu ne-am califica şi din această grupă. Am pierdut două jocuri şi, deşi nu ar fi trebuit să pierdem acasă, cum am facut-o astăzi, mai avem trei meciuri de disputat şi şase puncte de adunat.

Eu văd luminţa de la capătul tunelului. Nici nu mă gândesc că nu ne vom califica, nici măcar nu mi-a trecut vreodată asta prin minte", insistă Linnea Torstenson.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, în care se va juca pentru sferturile de finală, iar ulterior pentru Turneul Final Four de la Budapesta, programat în 6-7 mai 2017.