• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Handbaliştii Camille Ayglon-Saurina şi Guillaume Saurina trăiesc o experienţă inedită. Soţ şi soţie, cei doi francezi împart acelaşi nume şi la echipa de club.

"Atât eu, cât şi Guillaume, aveam nevoie de o provocare şi, în acelaşi timp, de un mediu bun şi de o şcoală bună pentru fiul nostru. În Bucureşti am găsit toate acestea", a declarat Camille, pentru Digi Sport.

"Ne simţim excelent aici, fiul nostru are grădiniţa chiar lângă casă, avem şi un parc aproape, e perfect. Bucureştiul este un oraş foarte frumos.

La început, lumea crede că România este undeva în lumea a treia, dar nu este deloc aşa. Pentru noi e locul perfect, oamenii sunt foarte amabili.

Sunt puţine lucruri care ne lipsesc din Franţa, poate puţin vinul şi pâinea de acolo", completează Guillaume.

Ajunşi în Bucureşti în această vară, cei doi au fost nevoiţi să se adapteze rapid.

"Câteva colege mi-au spus că îmi va fi uşor, pentru că limba română se aseamană cu franceza, e o limbă latină. Dar nu e chiar aşa. Din cărţile fiului meu am învăţat "camion", "parc". Câteva cuvinte sunt uşoare, dar cu restul e mai complicat. Mulţi oameni de aici înţeleg limba franceză, aşa că e în regulă", a spus Camille.

Camille a semnat cu CSM înainte ca bucureştencele să devină campioanele Europei. Performanţa a motivat-o pe frantuzoaică. Până să ajungă în Romania, Ayglon-Saurina a cucerit argintul olimpic la Rio.

"Am urmărit împreună Final Four-ul şi nu ne venea să credem. CSM este câştigătoarea Ligii Campionilor, este multă presiune dar şi o provocare extraordinară", crede Camille.

"Sunt foarte mândru de ea. Joacă foarte bine, dar trebuie să aibă mai multă încredere în ea. Joacă excelent în apărare, dar mi-ar plăcea să aibă încredere şi în atac", şi-a caracterizat Guillaume soţia.

Pe Camille Ayglon-Saurina o puteţi urmări în a doua etapă a grupelor Champions League, Midtjylland - CSM Bucureşti, care va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, sâmbătă, de la ora 19:30.