• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Echipa naţională de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, la turneul amical de la Eindhoven, reprezentativa Olandei, cu scorul de 24-23 (13-13), în ultima partidă de verificare.

Victoria împotriva vicecampioanei mondiale a fost adusă în ultima secundă, prin aruncare de la 7 metri, executată de Eliza Buceschi.

Marcatoarele României au fost Buceschi 6 goluri, Udriştoiu 4, Perianu 4, Popa 3, Chintoan 2, Laslo 2, Manea 1, Chiper 1, Burghel-Neagu 1.

În primele două partide, tricolorele au cedat în faţa Serbiei, scor 19-23, şi au învins Olanda B, cu 32-25.

Turneul de la Eindhoven a reprezentat şi debutul pe banca tehnică a României a antrenorului spaniol Ambros Martin, numit în funcţie în 4 octombrie, şi care l-a înlocuit pe suedezul Tomas Ryde.

După turneul din Olanda, următoarea acţiune a tricolorelor este Trofeul Carpaţi din luna noiembrie, de la Cluj-Napoca, şi acesta în pregătire pentru participarea la Campionatul European din decembrie, din Suedia, unde România va evolua în grupa D, cu campioana mondială şi europeană, Norvegia, campioana olimpică en-titre, Rusia, şi Croaţia.