• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Împărţirea bugetului de către Minister scoate la iveală tot mai multe probleme din sportul românesc. Astfel, apare şi prima federaţie care susţine că e practic în pragul colapsului: cea de hochei.

Vineri, preşedintele acesteia, Florian Gheorghe, a organizat o conferinţă de presă în care a făcut publice toate neajunsurile cu care se confruntă forul pe care îl conduce. "Suntem, practic, în faliment, nu mai avem mult până acolo.", a explicat preşedintele, după care a început să enumere datoriile pe care le are de pătit la apă, lumină şi gaze, plus alte cheltuieli.

La final, după un calcul simplu, a constatat că totalul datoriilor depăşeşte suma care urmează să fie primită drept buget de la MTS pe anul în curs! Au urmat şi soluţiile: "N-o să avem bani de pregătire la loturile naţionale, deci vom mai tăia din pregătiri! În loc de două-trei săptămâni, vom face una singură!".

Gheorghe a dat şi un exemplu foarte plastic pentru situaţia hocheiului românesc: "Sunt vreo 4 patinoare funcţionale în ţară. Iar la cel nou făcut, la Cârţa, se ocupă primăria de administrarea lui. Noi programăm meciurile în campionat, iar ei reprogramază orele! Închiriază sala la tot felul de echipe de ospătari, de nu ştiu ce... că alea vin şi dau bani!".

Şeful federaţiei a încheiat afirmând că şi-ar dori să demareze construcţia unui patinoar nou şi a găsit şi modalitatea de finanţare: "Nu mi-e ruşine s-o spun, o să facem colectă publică! Primul donator va fi soacră-mea, din pensie, a zis că vrea neapărat să facă ceva pentru hochei. Federaţia e într-o zonă fără utilităţi, nici la toaletă nu poţi să mergi! Căldură, nici atât... la calculator se lucrează cu mănuşi de lână!".