• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Conducerea echipei de hochei pe geaţă HSC Csikszereda protestează faţă de hotărârea luată de Comisia de Disciplina a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă în cazul jucătorului Evgenii Pisarenko.

Fundaşul echipei ACS Corona Braşov a primit pedeapsă de meci în timpul partidei disputată la Braşov împotriva echipei Progym Gheorgheni, partidă din cadrul semifinalelor Campionatului Naţional.

Infracţiunea pentru care Pisarenko a primit pedeapsă de meci a fost atac la nivelul capului şi/sau al gâtului, infracţiune care este unul dintre cele mai grave în hocheiul pe gheaţă.

Conform regulamentelor interne şi internaţionale în vigoare, orice pedeapsă de meci aduce după sine şi o suspendare de o etapă, sau un meci. Cazul trebuie înaintat la Comisia de Disciplină, care după analiza fazei poate să mai acorde suspendare, dar conform regulamentelor interne şi internaţionale în vigoare nu poate ştrege suspendarea automată survenită din cauza pedepsei de meci, primit de jucător.

Cazul a fost discutat în Comisia de Disciplină al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţa, comisie care după deliberare a hotârat anularea suspendării jucătorului Evgenii Pisarenko, adică a anulat suspendarea automată, primită de jucator după pedeapsă de meci.

"Comunicat" HSC Csikszereda

Conducerea echipei HSC Csikszereda a protestat, luni, la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, după ce a aflat hotărârea Comisiei de Disciplină şi a cerut rediscutarea cazului jucătorului Pisarenko.

Deoarece HSC Csikszereda nu a primit răspuns înaintea primei partide din finala Campionatului Naţional, disputată luni la Braşov împotriva echipei ACS Corona Braşov, conducerea echipei HSC Csikszereda a contestat în timpul partidei dreptul de joc al jucătorului Evgenii Pisarenko.

Marţi, conducerea echipei HSC Csikszereda a făcut apel la Comisia de Apel al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, cerând reanalizarea cazului Pisarenko. În cazul în care şi Comisia de Apel confirmă hotărârea luată de Comisia de Disciplină, conducerea echipei HSC Csíkszereda va ataca hotârarea la Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă.

Conducerea echipei HSC Csikszereda face aceste demersuri împotriva hotărârii luate de Comisiei de Disciplina, deoarece cu hotârarea luată de respectiva comisie s-a creat un precedent, prin care se pot ataca orice hotârăre luate de arbitri într-un meci de hochei la Comisia de Disciplină, fapt nemaiîntâlnit în hocheiul mondial.