• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Zabludovsky, Emelyanenko, Akymov și frații Butochnov sunt hocheiștii pe care Steaua i-a adus din Ucraina. Războiul din țara lor a avut efecte puternice și asupra sportului: nu se mai organizează niciun campionat cu excepția celui de fotbal, așa că au fost nevoiți să plece.

Cei cinci au mai jucat în trecut pentru stelişti, iar acum nu le-a fost deloc ușor să obțina vizele - au ordin de convocare în armată, în caz de forță majoră.

"Avem situația grea în Ucraina, dar am primit propunerea de la Steaua și am venit și nu simt că nu am fost 4 ani aici. Există posibilitatea dacă rămâneai în Ucraina să fii înrolat în armată. Toți oamenii au primit ordin pentru pregătire.", a spus Evgeny Emelyanenko. 

"Am avut ceva emoții la viză, dar mai ales la trecerea graniței, pentru că știau că niște băieți au fost scoși din tren și trimiși la război.", a dezvăluit și colegul său de la Steaua, Andrey Butochnov, Steaua

"În momentul când am plecat din Ucraina nu era încă război. Acum va trebui să mă întorc după viză, să vedem dacă mă opresc în armată sau nu!", și-a exprimat emoțiile și Pavel Akymov.

Ucrainienii Stelei se pregătesc alături de echipă în comuna Cârţa, din județul Harghita, pentru că Bucureştiul nu mai are patinoar.

"Sper să nu se întâmple așa ceva și să îi am până la sfârșitul campioantului și să facem o treabă bună.", este încrezător Nelu Alexe, antrenorul Stelei.