FOTBAL: POLI IASI - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (01.03.2024)
Planul pus la cale de Dinamo, după sancțiunea uriașă primită: ”E absolut neplăcut”
Captură de ecran 2024-03-28 134755
Oficial UTA Arad a luat decizia, după ce a fost ”decapitată” de Comisia de Disciplină
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

INTERVIU EXCLUSIV Lazăr: ”Am fost la un pas să mă las de fotbal și să plec în SUA din cauza lui Șiman”

08.10.2014, 15:50

valentin lazar
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Pentru Valentin Lazăr, timpul a curs în salturi. Până la 19 ani, totul părea în grafic. Era junior la Petrolul, debutase chiar și la echipa mare. Apoi, a fost dat afară. Brusc, cariera i-a alunecat într-un vârtej incontrolabil. Doi ani a jucat în Liga a 3-a, la Chimia Brazi. A trecut apoi la Sportul, o gură de aer la suprafață. Dar doar atât, pentru că a urmat iar scufundarea. Și mai adânc. Din cei doi ani în Regie, unul a fost pe gratis, procese cu Șiman și spectrul abandonării fotbalului.

De pe fundul carierei, a fost pescuit de Dinamo. Avea deja 24 de ani... În acel moment, vârtejul a început să se rotească în sens invers. Și să-l ridice. Într-un singur an a devenit căpitanul echipei, cu oferte din străinătate și în atenția naționalei. Acum, pentru Valentin Lazăr, timpul pare că s-a liniștit.

Cum ai ajuns la Dinamo?
M-a sunat cineva din Ploieşti care se ştia foarte bine cu domnul preşedinte Anghelache şi m-au chemat la o întâlnire.
Şi cum sunt negocierile cu domnul Anghelache? Se spune că nu sunt chiar atât de uşoare...
Au fost chiar foarte scurte. M-a convins de proiectul „New Dinamo” şi am acceptat foarte repede.
Ce ţi-a spus despre proiectul „New Dinamo”? Cum l-a descris?
Mi-a zis că o să vină o serie de jucători noi, că din cei vechi vor pleca, că e şansa mea să mă afirm la un club mare din România şi să pot creşte în valoare.
Au mai fost oferte şi din altă parte în afară de Dinamo?
Da, Petrolul a dorit să mă ia înapoi, dar am decis să vin la Dinamo, pentru că ştiam că e mult mai bine pentru mine. Nu ştiu dacă aveam atunci şansa să joc la Petrolul, ei aveau jucători valoroşi pe postul acela, care confirmau în Liga 1, care aveau oferte din străinătate, eu eram un jucător mediocru de Liga 2, zic eu, şi nu aveam şanse să joc. Te gândeşti că la Dinamo ai mai multe oportunităţi de a ajunge în străinătate, pentru că e o echipă mult mai titrată decât Petrolul, şi asta m-a făcut să aleg Dinamo. Şi cred că am făcut alegerea bună.

”Am fost dat afară de la Petrolul când aveam 19 ani”

Dar pe viitor?
Dacă voi avea o ofertă concretă şi o să ajungem la o înţelegere, nu exclud varianta să mă întorc la Petrolul, pentru că e echipa la care am crescut.
De ce nu ai rămas la Petrolul?
Am jucat acolo de la 7 la 19 ani acolo. Dar, când echipa a fost cedată la Primărie, am fost înlăturat din lot şi a trebuit să plec la o echipă de liga a treia.
Cine te-a înlăturat?
Nu vreau să comentez, te rog.
Cum era juniorul Valentin Lazăr de la Petrolul?
Mi se spunea „Speedy” pentru că alergam foarte tare şi majoritatea golurilor le dădeam după ce depăşeam adversarii în viteză. Eram atacant.
Şi cum ai „coborât” la mijloc?
Nu prea mă ajuta fizicul pe la 16-17 ani să mă bat cu fundaşii şi un antrenor a zis că e mai bine să joc în bandă pentru că am viteză şi pot să-mi pun calităţile în valoare. La 17 ani eram mai mic cu 25 cm şi am avut o perioadă de la 19 la 21 de ani în care m-am dezvoltat brusc.
Care e cea mai frumoasă amintire de atunci?
Îmi aduc aminte că la 12 ani am făcut o poză cu Ionel Dănciulescu, atunci când el era la Dinamo, a avut meci cu Petrolul pe stadionul Astra. Şi-mi doream să ajung şi eu la fel de cunoscut ca el. Acum am reuşit o perioadă să fim colegi, iar el face parte din conducerea noastră.
Şi nu i-ai arătat acum poza?
Ba da, cum să nu? Chiar râdeam, că el arată la fel, e aproape neschimbat de 13 ani...

”Nu am fost plătit 12 luni la Sportul”


A urmat pentru tine perioada Sportul...
Da, a fost un grup frumos acolo, păcat că s-a destrămat, dar persoana care a răspuns de acest lucru trebuie să-şi asume responsabilitatea, să se uite în urmă şi să vadă că a făcut greşeli mari de tot.
Bănuiesc că te referi la Vasile Şiman. Ce relaţii ai avut cu el? Ai avut şi tu procese?
Da, am avut. Am reuşit să scap liber de contract, pentru că nu am fost plătit 12 luni. Am avut chiar o relaţie bună până când mi-am băgat memoriu, pentru că el nu se aştepta la aşa ceva. El avea impresia că eu pot să aştept câţiva ani să nu fiu plătit şi să-mi fac treaba cum trebuie. Dar nu am rezistat, am decis să-mi bag memoriu şi să devin liber de contract.
Dar ce ţi se spunea atunci când nu primeai niciun ban cu lunile? Ce promisiuni ţi se făceau?
Mi se spunea tot timpul că următoarea săptămână, sună-mă mâine, sună-mă săptămâna viitoare, sună-mă luna viitoare. Am trăit într-o minciună totală şi abia după 7-8 luni mi-am dat seama că nu mai e nicio şansă, nu mai e nimic de făcut. Mi se părea un pic ciudat că nu ne plăteşte de atâtea luni. Mai citeam în presă că unele echipe au câte trei-patru luni restanţe, dar la noi tot se prelungea această agonie şi nu reuşeam să ajungem la un numitor comun cu dânsul. Şi atunci am făcut o şedinţă toţi jucătorii şi am decis împreună să înaintăm memorii.

”La anul vreau să prind un transfer în străinătate”

Ai apucat să recuperezi ceva bani?
Nu. Am pierdut practic un an de zile şi nu am recuperat niciun ban. Dar am devenit liber de contract. Atunci a fost cel mai greu moment al meu. Când mi s-a spus că 6-7 luni trebuie să mă antrenez singur. Îmi doream să nu ajung în situaţia în care să mă las de fotbal şi să plec după fratele meu în America. Am avut o săptămână-două în care nu am putut să fac nimic, pentru că a fost şocul.
Şi cum ai depăşit aceasta perioadă?
Am fost sprijinit de anturajul meu şi am reuşit să mă antrenez singur. Dar sunt un tip ambiţios, foarte pus pe distracţii şi pe atmosferă bună, foarte glumeţ, iar supărările nu ţin mult la mine. Aşa că am reuşit să trec peste acest moment.
Te gândeai atunci că vei ajunge căpitanul lui Dinamo?
De unde? Atunci mă gândeam doar să prind un contract cât de cât OK, care să-mi asigure un nivel de trai decent şi speram să am plăcerea din nou de a juca fotbal.
Ai ajuns la Dinamo la 24 de ani. Nu e totuşi cam târziu?
Da, e târziu. Dar ţinând cont că la 22 de ani am fost luat de Sportul din Liga 3, sunt mulţumit cum am ajuns acum.
Ai 25 de ani acum. Ţi se pare că intri în criză de timp?
Nu. Vreau să mă concentrez, să joc bine anul acesta, să câştigăm un trofeu şi, dacă voi avea evoluţii constant bune, cred că voi prinde un transfer în străinătate în vara viitoare.

”Cel mai bine joc în partea stângă”

Un milion de euro se spune că e preţul tău.
Da, e o sumă frumuşică pentru club, cred. Dar trebuie să vină o echipă să dea aceşti bani.
În ce campionat ţi-ar plăcea să joci?
În Anglia. E un campionat foarte puternic, pe viteză şi tehnică, calităţile pe care le am şi eu.
Ce echipă preferată ai?
Liverpool. Dar jucătorul preferat e Ribery.
În afară de plecarea ta, s-a mai vorbit şi de transferurile lui Rotariu şi Matei. Cât ar pierde Dinamo dacă ar pleca măcar unul dintre voi trei?
Cred că noi trei suntem nişte jucători importanţi pentru Dinamo. Suntem jucători de bandă care încercăm meci de meci să facem diferenţa. Iar dacă va pleca unul cred că va fi pierdere pentru Dinamo.
Tu unde te simţi mai bine, pe stânga sau pe dreapta?
Cel mai mult îmi place în partea stângă, pentru că mi-e mult mai uşor să intru în interior şi să ajung mai repede la poartă, pentru că în partea dreaptă te rezumi mai mult la centrări.

”Dinamo ar fi făcut mai mult decât CFR Cluj în Europa”

Cum te-ai simţit în sezonul trecut, când, după ce aţi alergat un an întreg să prindeţi locul 4, ultimul care duce în cupele europene, pe finalul campionatului aţi aflat că nu veţi juca în Europa pentru că a intrat clubul în insolvenţă?
Am fost puţin supărat atunci, am purtat o discuţie cu colegii mei şi ne-am dat seama că pur şi simplu nu avem ce face, asta e singura soluţie ca Dinamo să iasă din criză, din datorii.
În locul vostru a mers CFR Cluj. Crezi că puteaţi face mai mult decât ei în Europa League?
Da, sunt convins de asta. Şi sper să arătăm şi în acest sezon că suntem o echipă mult mai puternică decât CFR Cluj.
Eşti căpitan acum. Cum ai primit această veste?
Nu mă aşteptam, chiar am fost surprins când Mister mi-a spus înainte de primul meci al sezonului că voi fi căpitan, dar încerc să-mi motivez colegii cât mai bine.
S-a schimbat atitudinea ta faţă de colegi acum, după ce ai devenit căpitan?
Nu, sunt acelaşi jucător prietenos, dar poate puţin este schimbată atitudinea înainte de meci, pentru că e normal să fac asta, trebuie să-i mobilizez şi să-i motivez cum trebuie ca să câştigăm meciurile.

”Steaua e slăbită, noi suntem mai puternici decât anul trecut. Sper că vom câștiga în derby”

Suporterii lui Dinamo aşteaptă cam de mult o victorie cu Steaua. Tu, de când ai venit, nu ai apucat să câştigi niciun derby.
Da, e adevărat. Eu sper că în turul campionatului să reuşim să câştigăm pentru că şi Steaua e slăbită, şi noi, ca grup, ca echipă, suntem mai puternici decât anul trecut. Cred că suntem mult mai apropiaţi ca valoare decât în sezonul precedent. Eu cred că anul acesta, din cele trei trofee puse in joc, cred că putem lua minimum unul.
Dar la titlu când se va mai bate Dinamo?
Sper chiar anul acesta. Am văzut că şi în străinătate sunt echipe care nu au drept de joc în Europa şi au câştigat campionate. Şi noi putem face acest lucru.
Cum e Dinamo în acest moment faţă de Steaua, Astra şi Petrolul?
Dinamo e o echipă bună, de valoare apropiată cu ei şi sper să demonstrăm în meciurile directe că putem avea rezultate bune în faţa lor.

”Cred că am ajuns la un nivel de echipa națională”

Ţi-ai dori să iei parte la preliminariile naţionalei pentru EURO 2016?
Da, pentru că eu cred că am ajuns la un nivel înalt pentru campionatul românesc, cred că evoluţiile mele pot ajuta naţionala şi sper la o convocare.
Crezi că ai ajuns şi la un nivel suficient pentru echipa naţională?
Da, cred că sunt la nivelul jucătorilor care au cochetat cu echipa naţională şi cred că pot face faţă acolo.
Îţi mai aduci aminte, acum un an spuneai că nu ţii cu echipa naţională, că te preocupă mai mult echipa de club. Şi, înainte de baraj, ziceai că vrei să picăm cu Portugalia, să nea Ronaldo trei goluri...
S-a înţeles greşit atunci. Eu, pur şi simplu, nu eram pregătit pentru naţională atunci. Nu făcusem perioada de pregătire de un an şi jumătate. Mă antrenam singur şi nu eram la un nivel ridicat şi nici nu prea aveam încredere în forţele mele atunci. Nu mă gândeam că o să am o ascensiune cum am avut anul trecut şi nu-mi imaginam că în următorii 2-3 ani pot ajunge la naţională.

Imagini video din acest interviu au putut fi văzute în emisiunile "Fotbal Club" şi "Digi Sport Special".

Etichete: dinamo , interviu exclusiv , valentin lazar , lazar dinamo , povestea lui lazar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
bataie 16
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Șefii lui Dinamo rămân optimiști, după sancțiunea uriașă primită: ”Vom fi mai puternici!”
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (17.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale