2023.10.22 Radom Pilka nozna PKO Ekstraklasa 2023/2024 Radomiak Radom - Korona Kielce N/z Constantin Galca Foto Marta Ba
Exclusiv Verdictul a venit imediat, după instalarea lui Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Screenshot 2024-04-17 at 17.22.58
Mihai Rotaru i-a acceptat lui Costel Gâlcă o clauză pe care i-a refuzat-o lui Edi Iordănescu
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-0, ACUM, DGS 1. Gălățenii deschid scorul rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Cupa Romaniei
Semifinale

VIDEO EXCLUSIV Laurențiu Roșu: ”Unii jucători ai Stelei nu au dat totul în retur”

12.08.2015, 20:15

Laurențiu Roșu a jucat șapte ani la Steaua, timp în care a luat 13 trofee. Și și-a rupt o mână. În infernul de la Bastia. Anul trecut, a revenit în Ghencea, ca secund al lui Gâlcă, fostul său coleg din anii 90. A mai câștigat trei trofee. Mai avea un an de contract, ar fi vrut să continue, dar clubul nu a mai vrut.

captura rosu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

A fost un an plin. Cu momente intense, dar și ascunse. Pe ultimele Roșu le developează acum. Ce s-a întâmplat la Ludogoreț, care sunt explicațiile pentru situațiile lui Chipciu sau Iancu, cum a procedat Gâlcă în cazuri asemănătoare cu Tamaș, cum se fac transferurile la Steaua și, mai ales, de ce s-a pierdut avansul de 15 puncte față de Tg. Mureș în retur.

Digi Sport: Ce faci acum?

Laurențiu Roșu: Sunt în vacanță prelungită, mă ocup de familie, soție, fete, de unele lucruri pe care le mai am de rezolvat în București. Mă odihnesc, merg la pescuit, m-am înscris și la o școală de dans, am început să dansez puțin. Latino. Salsa și Bachata.

Și fotbalul?


Deocamdată aștept oferte. Normal că mi-e dor să antrenez.

Tot cu Costel Gâlcă în echipă?

Dacă va dori să continuăm împreună, cu siguranță o voi face. Dar mă gândesc și la o carieră de principal. Am deja cinci ani de când am început să antrenez. Am fost la Vaslui cu Lopez Caro, la Petrolul cu Contra și Răzvan Lucescu, apoi la Steaua cu Costel, am câștigat patru trofee ca secund, sper să câștig și ca principal.

Cu diplomele cum stai?

Mi-am luat Licența Pro din 2012, am făcut Școala de Antrenori în Spania, 3 ani.

Cum te situezi în discuția despre Mirel Rădoi, care antrenează fără nicio școală în domeniu?

Eu pot doar să vă dau două exemple. Unul pe care-l știți, al lui Zidane la echipa a doua a lui Real Madrid, și unul de la Recreativo. Un fost coleg de-al meu, Juan Merino, când s-a lăsat de fotbal a încercat să fie antrenor principal la Huelva. L-au instalat și după o săptămână a trebuit să plece. Pentru că normele din Spania nu-ți permit să stai pe bancă, să antrenezi, dacă nu ai titlu de antrenor.

”Nu am primit nicio explicație când s-a renunțat la noi”

Ți s-a părut corect modul în care te-ai despărțit de Steaua?

Îți dai seama că atunci când câștigi trei trofee într-un an și nu mai continui, toți se întreabă de ce. Pe mine, în Spania, prietenii și toți oamenii de fotbal de acolo mă întrebau asta. Dar antrenorul principal a terminat contractul, noi, care mai aveam un an de contract, a trebuit să ajungem la o înțelegere ca să nu încurcăm lucrurile, dar toată lumea s-a mirat de ce nu am continuat.

Și ce explicație vi s-a dat de la club?

Niciuna. Eu mi-aș fi dorit să continui, dar, dacă nu s-a putut, ce să fac?

Care e momentul cel mai amar din sezonul trecut?

Meciul cu Ludogoreț. Returul. A fost ceva incredibil. Când mai erau trei minute, era 0-0, mă rugam să se termine cât mai repede meciul și ne-au egalat cum ne-au egalat. Și apoi în prelungiri, când am văzut că Varela scapă singur cu portarul, îl elimină pe portar și veneau penalty-urile, am zis gata, ne calificăm. Dar nu s-a întâmplat așa.

”Unii jucători nu au avut curaj să execute la loviturile de departajare cu Ludogoreț”

Ce s-a întâmplat la loviturile de departajare? Au fost jucătorii prea relaxați pentru că era Moți în poartă?

Nu, nu a fost asta. Noi le-am spus să dea tare și pe jos, pentru că Moți nu era portar de meserie și nu putea să se arunce să prindă mingile pe jos. Dar au fost jucători care nu au vrut să bată, pentru că au invocat motive de oboseală, sau că în trecut nu au bătut și le era frică să execute…

Dar ați luat vreo primă pentru câștigarea celor trei trofee de anul trecut?

Nu. Au fost doar prime pentru unele meciuri. Am fi luat doar dacă ne calificam în Liga Campionilor.

Cât de mult v-au afectat pe voi, cei din staff-ul tehnic, în retur, acele întâlniri ale jucătorilor cu fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf?

Fiecare e liber să-și petreacă timpul liber cum vrea. Important e, însă, ca atunci când intri pe teren să dai totul. Asta e important.

Și ți se pare că unii dintre jucători nu au dat totul?

Păi, din ce s-a văzut, eu zic că nu! Dar nu vreau să intru în amănunte și să dau nume și să spun ce a făcut unul și ce a făcut altul, dar lucrurile astea afectează echipa. Ei știu mai bine cum își fac lucrurile, dar viața te duce acolo unde meriți.

Cum ți se pare Steaua de acum? Jucătorii care au venit sunt la fel de valoroși ca cei care au plecat?

Păi dacă-i luăm pe compartimente și facem o diferență… A plecat Sânmărtean și a venit Muniru. A venit Tade și a plecat Keșeru. A plecat Szukala și a venit Carp…

”Mă uitam în fiecare seară cu Gâlcă pe dvd-uri cu jucători, dar degeaba…”

Crezi că s-a făcut aceeași greșeală ca anul trecut, adică jucătorii au fost aduși prea târziu sau nu trebuia să se aștepte trecerea unor tururi preliminare pentru a se face transferuri?

Asta e politica clubului. Și anul trecut, când am fost noi, cei din conducere decideau când și cum să aducă jucători. Noi am propus, mai ales Costel, iar cei din club au hotărât când să aducă și pe cine să aducă. Într-adevăr, noi am suferit anul trecut, pentru că aveam nevoie de jucători de la începutul pregătirii. Mai ales că metodele de pregătire au fost schimbate în comparație cu anii trecuți și ne-am fi dorit să-i avem de la început pe toți, dar nu s-a putut.

Dar antrenorii nu erau consultați deloc?

Ba da, ne întrebau și pe noi de jucătorii pe care-i știam. Dar vă spun sincer, când a venit Tamaș, a venit în cantonament în Spania, am aflat cu o zi înainte că vine Tamaș. Asta e politica clubului, așa gândesc ei că fac lucrurile mai bine. Dar dacă nu se consultă cu antrenorul, eu nu văd un lucru bun. Pentru că mereu trebuie să te consulți cu antrenorul principal și să hotărăști cu el transferurile. Pentru că el știe cel mai bine de ce jucători are echipa nevoie în momentul respectiv.

Cu Costel Gâlcă nu prea s-a întâmplat așa…

Păi Costel a propus, a vorbit, s-a luptat, a încercat, dar situația a fost așa cum a fost și a trebuit să ne adaptăm la ce aveam.

Dar propunerile venite dinspre antrenori nu erau ascultate?

Au fost mulți jucători propuși de noi. În stagiile de pregătire din vară, din Italia și Anglia, ne-am uitat la foarte mulți fotbaliști, am încercat să căutăm jucători care pot veni aici din străinătate, erau unele soluții care se puteau concretiza, dar nu s-a întâmplat. Din ce cauză, nu știu… După antrenamente, seara, ne strângeam în cameră la Costel și ne uitam la jucători (râde).

Și degeaba…

Noi ne-am făcut treaba… Acum…

Erau jucători străini?

Da, jucători străini.

”Tamaș a lipsit de la antrenamente și cu Gâlcă, dar a fost doar amendat”

Au fost și în perioada voastră la Steaua episoade cu Tamaș?

Da, au fost unele momente în care, din diverse motive, a întârziat la antrenament sau nu a venit. Și el a avut motivele lui, a explicat de ce nu a venit.

Dar Gâlcă nu l-a exclus din lot.

Nu, nu l-a exclus. Dar a fost amendat. Fiecare antrenor are ideile și regulile lui.

”Iancu nu se mai antrena cum trebuie după ce dădea un gol”

Care e problema lui Gabi Iancu?

Eu am vorbit de multe ori cu el și i-am spus că trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă continuitate. El a dat primul gol cu Stromgosted și după aia s-a relaxat.

Cum adică s-a relaxat? Ce înseamnă pentru un fotbalist acest lucru?

Adică a început să nu se mai antreneze cum o făcea până atunci. Avea momente în care se oprea la antrenamente, nu alerga cum trebuie. Și i s-a atras atenția. I s-a spus că, dacă nu se va antrena bine, nu are cum să joace. Își revenea, avea momente în care se antrena din nou foarte bine, dar după aia iar…

Dar la celălalt pol al seriozității cine era?

Sânmărtean. La vârsta pe care o avea el, venea primul și pleca ultimul de la antrenament.

”Chipciu se plângea că nu-i place să joace în centru”

Cu Chipciu ce se întâmplă?

El a avut o accidentare foarte gravă, a stat o perioadă, iar când am venit noi nu era recuperat în totalitate. Încă mai avea o probleme, avea o tijă care-l supăra. În iarnă a scos-o, a făcut pregătirea și și-a mai revenit. Dar încă nu joacă la valoarea pe care o avea cu Reghecampf. Pentru că atunci nu avea problemele astea. El a trecut peste niște probleme foarte grele cu accidentarea, și-a revenit, dar nu în totalitate, asta cred eu că e explicația. Dar trebuie să se gândească bine. Pentru că a ajuns la o vârstă, are 26 de ani. Și atunci terbuie să-și dorească mai mult și să se ambiționeze, pentru că are calități.

Dar care e postul lui?

El s-a plâns de mai multe ori că a fost folosit pe mai multe posturi, ba atacant, ba mijlocaș stânga, ba dreapta, ba în spatele vârfului. Dar eu am vorbit cu el și i-am zis că ăsta e un lucru bun pentru el. Că multe echipe caută jucători polivalenți. Lui îi plăcea să joace mijlocaș stânga sau dreapta. În centru nu se simțea bine. Dar noi eram nevoiți, din cauza circumstanțelor și problemelor pe care le aveam, să-l folosim în spatele vârfului. Și nu se simțea bine. Dar are calități și eu zic că poate juca acolo.

”Dacă Steaua ratează grupele, va vinde jucători ca să supraviețuiască”

Pe cine vezi cel mai bun jucător din Liga 1 în acest moment?

Varela. Eu zic că el e cel mai valoros. Și Budescu e bun, a câștigat unele meciuri de unul singur. Ar ajuta mult Steaua dacă ar fi transferat.

Ce crezi că ar însemna pentru Steaua o ratare a calificării în grupele Europa League?

În primul rând, trebuie să spunem că a căzut cu cele mai grele echipe la tragerile la sorți. Și cu Trencin, și cu Partizan, și acum cu Rosenborg. La fel ni s-a întâmplat și anul trecut. Deci să nu se mai zică atât de norocul Stelei la trageri. Dar, revenind la întrebare, probabil că patronul nu o să mai investească și, din drepturile tv și sponsori nu știu dacă se poate autofinanța Steaua, dacă ajung banii să se plătească salariile și toate cheltuielile anuale. Și atunci se poate întâmpla să vândă jucători și din asta să supraviețuiască. 

Etichete: video , interviu , costel galca , laurentiu rosu , radu dragut , interviuri si reportaje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recomandările redacției
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-0, ACUM, DGS 1. Gălățenii deschid scorul rapid

Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa
marcel-raducanu1
Barcelona se gândește să ia o decizie radicală, după eliminarea din UEFA Champions League: 80 de milioane de euro!
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 16 Apr 2024
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Citește și
Costel Gâlcă a dezvăluit că a vrut să transfere un jucător de la Universitatea Craiova în La Liga
galca la craiova 2
OUT! Primul jucător care pleacă de la Universitatea Craiova după instalarea lui Costel Gâlcă
craiova
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Prima zi, prima problemă pentru Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
galca la craiova 2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro