marius baciu interviu
Exclusiv Marius Baciu dezvăluie un caz exploziv: "FRF anchetează un meci din acest sezon pentru blat la pariuri"
fotbal nevazatori calificare
Video Exclusiv REPORTAJ! Fotbal fără să vezi mingea. Naționala României pentru nevăzători s-a calificat la Euro
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO EXCLUSIV N'Doye: ”Pot să joc până la 50 de ani la cum e Liga 1”

16.03.2015, 19:43

captura ndoye
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Ousmane N'Doye e un personaj dual al campionatului nostru. Senegalezul va împlini în această săptămână 37 de ani și recunoaște nonșalant că a pierdut și că pierde în continuare nopți prin cluburi.

A fost întotdeauna responsabil cu atmosfera la fiecare echipă pe la care a trecut, același lucru se întâmplă și acum la Târgu Mureș. Spune că-și va schimba numele în Mihai Usmănescu, îl amenință pe primar cu o surpriză de proporții dacă ASA va lua titlul, pe Narcis Răducan că-i va lua locul în conducerea clubului, și declară că, atunci când Gigi Becali va fi eliberat, nu va veni la antrenament și se va duce direct la București să-l aștepte și să se bucure alături de el.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Dar același N'Doye spune că e fericit atunci când aleargă și e golgheterul echipei sale și al mijlocașilor Ligii 1, campionat în care, spune el, ”parcă nici nu simt că joc”. Dar joacă și o face, parcă, din ce în ce mai bine, marcând 8 goluri până acum, ajungând liderul echipei cu care speră să reușească ce nu a putut cu Vaslui și cu Dinamo – să câștige un campionat în România.

Digi Sport: Te așteptai, când ai venit la Târgu Mureș, ca echipa să ajungă atât de sus în clasament?
Ousmane N'Doye: Întreabă-i pe cei din club. Cum a fost când am venit în Liga a doua. Am refuzat atunci multe echipe din Liga 1. M-am și certat cu niște amice, că de ce ma duc în Liga a doua... M-am dus pentru că mie îmi place ”challenge”, îmi plac lucrurile dificile.


Dar cum te-au convins să joci în Liga a doua?
Daniel Stanciu m-a convins. El mi-a zis că vrea să promoveze echipa și o să ia câțiva jucători pentru asta. Și l-am întrebat ce jucători. Și când mi-a spus care sunt aceștia, mi-a dat putere și am știut că putem să facem treabă. De aia am lăsat tot și am venit.

Dar la cupele europene te gândeai?
Ascultă-mă ce-ți zic. Când am început campionatul, eu deja mă gândeam la asta. Eram tot aici, în acest loc, aici era și camera de filmat. Iar președintele era lângă mine, întreabă-l ce am zis eu atunci. Am spus că putem să ajungem sus cu echipa pe care o avem... Nu credeau. Râdeau de mine când le spuneam asta.

Simți și în oraș un entuziasm crescut legat de echipă?
În oraș, când ies, mă oprește lumea: ”Ce facem, mergem la cupa europeană?”. Acum ei nu mai vorbesc de menținere în Liga 1, vorbesc de cupă europeană. Ar fi frumos... Pentru mine ar fi chiar cel mai frumos din cariera mea. Adică să vin, să las tot, să vin în Liga a doua, apoi Liga 1 și cupă europeană...

Dar crezi că puteți recupera și distanța față de Steaua și să vă gândiți și la titlu?
Se poate, de ce nu? Luăm meci cu meci și vedem pe parcurs cum stăm. Mai vorbim peste câteva etape.

”Găina bătrână face ciorba bună”

Ce le spui celor care afirmă că aveți o echipă trecută de prima tinerețe? Că tu și cu Mureșan formați cel mai bătrân cuplu de mijlocași centrali din Liga 1?
Cum se zice aici în România? Ciorbele bune se fac cum?

Găina bătrână face ciorba bună.
Așa. Găina bătrână face ciorba bună (râde).

Dar care e secretul? Pari mai în formă ca niciodată...
Poate acum v-ați dat seama voi, dar eu nu m-am schimbat niciodată (râde). Secretul meu ăsta e: vitaminizare, antrenament, odihnă. Astea trei... În rest, nu iau nimic, nu fumez, nu beau, nu fac nimic. Doar astea trei. Dacă le faci pe astea, nu ai cum să nu performezi. Eu știu ce vreau de la viața mea. Știu cum mă pregătesc. Chiar dacă lumea vorbește că-mi plac cluburile... Da, e adevărat. Care e problema dacă-mi plac cluburile? Altora le place să bea, dar eu nu sunt genul. Eu sunt cu muzica, m-am născut așa. Eu fără muzică sunt praf. Ascult și la meciuri, și în vestiar.

”În 2008, campionatul era mai tare. Acum parcă nici nu simt că joc”

Poți să joci până la 40 de ani?
Până la 50, măi... Până la 50... Ascultă ce-ți zic... Eu nu știu nimic în afară de fotbal. Eu am trăit pentru fotbal. E o mare plăcere să joc, de aia joc așa, pentru că-mi place ce fac. Eu trăiesc pentru fotbal. Dacă e fotbal, eu pot să las orice. Și joc până când simt odată că nu mai merge. Că mă doare spatele, mă dor genunchii, atunci înseamnă că nu mai pot, mă las. Dar nu e cazul acum... Eu când alerg sunt fericit. Serios. Sunt foarte fericit. Eu am zis că azi, când mă trezesc, dacă mă simt bine, restul se rezolvă. Asta e vorba mea.

Cum ți se pare nivelul fotbalului din Liga 1 de acum față de momentul în care ai venit tu în România?
În 2008, când am ajuns eu aici, campionatul era mai tare. Acum, când intru pe teren, parcă nici nu simt că joc... Serios. Nu știu, probabil că e vorba și de valoarea jucătorilor. Și acum cu criza... Înainte erau jucători de 50.000 de euro pe lună, de 30.000 de euro... Jucători valoroși. Dar acum te duci să iei jucători liberi de contract, nu au aceeași calitate...

Cu cine te înțelegi mai bine din fotbalul românesc?
Cu toată lumea, nu am avut probleme cu nimeni. Dar de Porumboiu îmi place mult. La fiecare două săptămâni îl sun să văd ce face. După ultimul meci mi-a dat mesaj: ”Bravo, mă, Ousmane!”. M-a întrebat dacă mai pot să joc...

”Ca fotbalist la o echipă în insolvență e ca și cum ai mânca numai ciorbă în fiecare zi”

Sunt 7 echipe în insolvență în Liga 1. Ai mai auzit de așa ceva în alt campionat?
Nu cred să mai fie... Eu, ca fotbalist, îmi doresc tot timpul să fac performanță. Nu înțeleg cum să te duci să joci la o echipă în insolvență. Să nu poți să joci în Europa. Să stai acolo să joci pentru ce? Mie îmi place să joc în cupele europene, în Champions League, e altceva... Dar nu așa, tot timpul la fel. Când te trezești în fiecare zi, mănânci numai ciorbă. Trebuie să schimbi, nu?

Care e marele tău regret în România?
Că nu am reușit să câștig niciodată campionatul. Am fost la un pas cu Vaslui... Dar eu zic că așa e norocul meu...

Poate îl iei cu Târgu Mureș.
Dacă luăm campionatul acum, voi, jurnaliștii, o să aveți o mare surpriză... Și orașul Târgu Mureș. Și primarul o să aibă o mare problemă, îți zic eu (râde).

”Mă stabilesc în România, mă cheamă Mihai Usmănescu”

Te gândești des la acest lucru?
Pfaai de mine! Am visat de când am semnat contractul. Și în vară puteam să plec în altă parte, în străinătate. Dar am avut încredere în echipa mea, că putem, de aia am stat. Întreabă-l pe președintele Maior. M-a întrebat dacă vreau să plec. I-am zis că nu plec nicăieri.

Nu te mai gândești să pleci din România? Iei în calcul și să te stabilești aici?
Păi eu sunt român deja, măi... Nu știi numele meu? Mihai Usmănescu! (râde). Mă simt ca un adevărat român. De aia am și zis că primarul o să aibă o mare problemă aici... Doamne ajută! Eu nu mă mai duc nicăieri, măi...

Ai avut vreodată probleme cu rasismul în România?
Nu, nu. Sincer. Niciodată nu mi-a zis nimeni nimic neplăcut aici.

”Am avut oferte din Italia și Anglia”

Dar când ai venit în România, ce te-a șocat la început?
(Râde). Eram la Vaslui. Dormeam la hotel și am auzit ceva. Crac, crac, crac. ”Ce e asta, măi?”, am zis. Am deschis geamul, era 6 și ceva dimineața. Era un cal... (râde). Era un cal acolo... Și noi avem cal, dar nu mă așteptam să-l văd acolo.

Ce vrei să te faci după ce te retragi?
Antrenor nu pot să fiu. Cu experiența mea aș putea, dar nu vreau. E foarte greu... Tot timpul te trezești cu 25 de jucători pe cap. Nu, nu-mi trebuie așa ceva.

Dacă ai fi fost antrenor, cum te-ai fi descurcat cu un jucător ca N'Doye?
Ascultă-mă ce-ți zic! Luam 25 de jucători ca N'Doye dacă eram antrenor.

Care a fost cea mai importantă ofertă de transfer pe care ai avut-o?
Cea mai tare a fost când trebuia să mă duc în Italia sau în Anglia. Dar nu am avut suficiente selecții, îmi mai trebuiau 3, cred.

”Dacă-l eliberează mâine pe Gigi Becali, nu fac antrenament, mă duc la București să mă bucur cu el!”

Cel mai rău moment prin care ai trecut în România?
În semifinala Cupei cu CFR Cluj, când eram la Dinamo. Când a scăpat Ema Dolha mingea... Mai avem câteva minute și eram în finală... Atunci mi s-a blocat sufletul. O săptămână am stat, nici nu am vrut să mă mai uit la fotbal. Nu mai puteam...

Cum a început relația ta cu Gigi Becali?
Probabil de la el. Că el a început să facă declarații, că-i place de mine ca fotbalist. Și eu la fel. Îmi place de el ca om, cum este. Că e sincer. Că el când zice adevărul, spune lumea că e nebun. Dar așa e el... Am văzut că trebuie să-l elibereze în curând. Îți spun acum. Dacă-l eliberează pe Gigi Becali mâine, nu fac antrenament la Tg. Mureș. Mă duc direct la București, mă duc la el să mă bucur acolo.

Etichete: digisport , ousmane ndoye , program digisport , ndoye asa targu mures , radu dragut , interviuri si reportaje ndoye , ndoye radu dragut


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Video Exclusiv Marius Lăcătuș, la 60 de ani: ”Va fi greu să mai ia cineva zece titluri în România”
lacatus
Video Exclusiv Adi Ilie: ”Am avut oferte de la Real Madrid și Manchester United”
adrian-ilie
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Video Exclusiv Gabi Iancu: ”M-am apucat de fotbal ca să joc, nu ca să mă uit. Vreau să mă simt din nou bun și puternic!”
gabi iancu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool