marius baciu interviu
Exclusiv Marius Baciu dezvăluie un caz exploziv: "FRF anchetează un meci din acest sezon pentru blat la pariuri"
fotbal nevazatori calificare
Video Exclusiv REPORTAJ! Fotbal fără să vezi mingea. Naționala României pentru nevăzători s-a calificat la Euro
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Reportaj EXCLUSIV Culisele despărţirii lui Isăilă de Astra. Discuţia cu Niculae

11.11.2014, 14:35

daniel isaila re
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Daniel Isăilă n-a avut prea mult timp să digere plecarea de la Astra. Probabil că și de aceea încă vorbește la persoana întâi când face referire la fostul său club, "Yoda e încă jucătorul nostru", "mă așteptam să avem mai multe puncte în Europa League"... A răspuns imediat propunerii lui Anghel Iordănescu pentru a completa, poate, cea mai ciudată structură de conducere tehnică din istoria recentă a naționalei României, cu trei principali pe post de secunzi. Iar acum, de la meciurile cu Lyon sau Dinamo Zagreb, a trecut la pregătirea jocului cu Irlanda de Nord.

Cum ai ajuns la echipa naţională?
Daniel Isăilă: A fost şi pentru mine o surpriză. M-a sunat nea' Puiu într-o seară, dacă aş fi interesat de o colaborare şi am răspuns pozitiv. Când ai oportunitatea de a lucra la echipa naţională, de a lucra cu cei mai buni jucători, nu trebuie să stai foarte mult pe gânduri. Mai ales în situaţia în care eram eu, liber de contract.

Ai semnat un contract pe un an cu drept de prelungire dacă echipa se califică la turneul final. Ce vei face dacă în această perioadă vei primi o ofertă bună de la un club, ca principal?
Nu ştiu, asta rămâne de văzut. E clar, drumul meu în viaţă e stabilit. Mi-am ales să fiu antrenor principal, îmi place acest lucru. Dar şi acest aspect, să fiu antrenor secund la echipa naţională cu un antrenor de talia lui Anghel Iordănescu e o onoare şi e un pas înainte.

Din afară, construcţia asta, cu trei secunzi toţi foşti principali, pare un pic ciudată.
Nu ştiu, poate că pare ciudată, dar dacă ne uităm la toate ţările cu fotbal dezvoltat, cu rezultate notabile, vedem că se practică acest lucru.

Nu vă e teamă că jucătorii ar putea fi un pic dezorientaţi?
Nu au de ce să fie dezorientaţi, pentru că e clar. Munca se face în echipă, întreg staff-ul, dar decizia finală, ultimul cuvânt, va aparţine domnului Iordănescu.

"Chiricheș are valoare să joace la națională și dacă nu evoluează la echipa de club"


Anghel Iordănescu spunea că vrea să imprime un stil mai ofensiv echipei naţionale.
Asta ne dorim cu toţii. Eu cred că orice antrenor îşi doreşte să joace ofensiv.

Care e cea mai mare problemă a naţionalei în acest moment?
Accidentările. Şi asta ne îngrijorează.

Dar faptul că unii jucători nu evoluează la echipele lor de club? Chiricheş şi Gardoş nu sunt titulari, iar Chiricheş chiar nu a mai jucat niciun minut de la ultima partidă a naţionalei...
Asta poate fi un handicap, pentru că nu e uşor să joci atunci când nu eşti obişnuit s-o faci, când nu eşti titular, nu ai meciuri în picioare. Dar jucătorii cu personalitate, valoroşi, pot compensa prin atitudine, prin dorinţa de a juca. Chiricheş se antrenează zi de zi la intensitate maximă, iar din punct de vedere fizic e ok. Şi, cum am spus, un jucător de valoare, chiar dacă nu are multe meciuri în picioare, poate juca.

La ce să ne aşteptăm de la Irlanda de Nord?
E o echipă care nu ajuns întâmplător pe primul loc. Are un joc simplu, se apără foarte bine, foarte organizat. Creează o densitate mare, sunt foarte agresivi, periculoşi pe contraatac şi la faze fixe.

De la cine vine cel mai mare pericol?
Clar, de la Lafferty.

"Sânmărtean și Budescu sunt compatibili, pot juca în același timp"

Îl ştii, poate, cel mai bine pe Budescu. Poate fi un jucător de bază pentru naţională?
De ce nu? Depinde numai de el. El e un copil, un nebun frumos. Un băiat plin de calităţi, l-a înzestrat Dumnezeu cu nişte calităţi tehnice extraordinare. Şi a crescut foarte mult în ultimul timp, de asta l-am pus şi căpitan, iar el a devenit mult mai responsabil.

Ne putem gândi la un prim "11" cu Budescu şi Sânmărtean în acelaşi timp? Sunt compatibili?
Eu zic că da, sunt jucători tehnici, care pot face diferenţa şi pot fi compatibili.

Când erai la Astra, ai discutat cu patronul Niculae despre situaţia lui Măţel?
Da, am încercat să fac o mediere, pentru că e normal, ca antrenor, să-ţi doreşti un jucător de valoare în echipă, dar nu a depins de mine. Din păcate, a pierdut şi Astra prin lipsa lui, a pierdut şi jucătorul şi echipa naţională. Asta a fost decizia conducerii, nu am avut ce să fac.

"Am rămas cu un gust amar după despărțirea de Astra. Nu s-a procedat corect cu mine"

În ce relaţie mai eşti cu Astra?
Într-o relaţie de litigiu în acest moment.

Deci nu ţi-ai recuperat încă banii?
Nu.

Te aşteptai atunci să fii demis?
Nu. Pentru că, iniţial, când am avut acel Consiliu de Administraţie, am încheiat şedinţa şi urma să continuăm până în iarnă. După care am avut o discuţie în contradictoriu între patru ochi, eu şi patronul, şi totul s-a rupt.

Te-a afectat mult?
Da, e normal. Am plecat cu un gust amar. Pentru că au fost doi ani foarte buni, în care am obţinut cele mai mari performanţe ale mele ca antrenor şi cele mai mari din istoria clubului. Şi eu cred că nu s-a procedat corect faţă de mine.

Mai e posibil să te reîntorci la Astra? Ai mai revenit o dată...
Eu nu sunt un tip ranchiunos, niciodată să nu spui niciodată...

"La Astra, s-a greșit în vară. În loc să creștem, am scăzut"

Crezi că dacă era puţin mai multă răbdare, puteai redresa situaţia?
Era foarte dificil. Am anticipat problemele încă din startul pregătirilor. Am plecat la drum cu foarte puţini jucători. Practic, a fost un nucleu de 12 jucători care au evoluat în permanenţă.

Dar s-a greşit în vară? După ce Astra a luat Cupa României, se vorbea de trecerea la un alt nivel.
Da, am trecutla un alt nivel, dar mai jos, din păcate. Pentru că am renunţat la Măţel, la Yazalde, la Yoda, la Tembo, jucători care puteau face diferenţa. Şi nu am adus nimic în schimb.

Ţi se pare că, în loc să crească, echipa a scăzut?
Cu siguranţă.

Dar tu ai cerut atunci mai mulţi jucători, ai reclamat această problemă?
Cu siguranţă, am vorbit în permanenţă despre asta. Şi eram conştienţi toţi de acest lucru. Dar au fost jucători cu care am discutat şi aproape am semnat cu ei. Cum au fost Guillerme, Oriol... Au parafat contractele, mai trebuia doar semnătura jucătorilor. Şi au tot amânat până când au găsit alte oferte.

De ce nu au semnat?
Probabil şi reclama proastă făcută în jurul echipei, problemele din jurul echipei i-au făcut să fie sceptici. Şi au fost şi jucători, ca Yazalde, care nu a vrut să se mai întoarcă în România, pentru că ştia foarte bine ce găseşte.

"I-am spus patronului că fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea și m-a demis"

Cât de mult au contat şi problemele financiare? Salariile neplătite la timp.
S-a văzut cel mai bine în meciul de la CFR. Jucătorii nu au vrut să se antreneze două zile, nu au vrut să facă deplasarea.

Cum se descurcă un antrenor care are de gestionat asemenea situaţii?
A fost mai uşor pentru mine până la prima întrerupere cu echipa naţională, pentru că jucam din trei în trei zile şi jucătorii nu prea aveau timp să stea acasă şi să se gândească la probleme. Dar când au stat acasă, influenţaţi poate şi de familie, au venit nemulţumiţi şi au fost mai greu de gestionat...

De la Astra a plecat antrenorul, a plecat preşedintele, unii jucători au fost şi ei sancţionaţi, dar patronul nu are nicio vină pentru situaţia în care s-a ajuns?
Păi tocmai asta am şi vorbit cu dânsul, că ar trebui să-şi asume fiecare responsabilitatea. Fiecare să-şi asume ce a făcut bine şi ce a făcut rău.

Şi ţi-a dat dreptate privinţa asta?
M-a demis (râde).

"Dinu Gheorghe a vrut să plece și în vară"

Te aşteptai să plece Dinu Gheorghe?
Sincer, a mai fost o discuţie în vară şi a vrut să plece, dar nu mă aşteptam în acest moment. Eu cred că o pierdere foarte mare pentru club.

Se pare că se duce la Rapid. Cum ţi se pare?
Cum să mi se pară? E ca şi cum s-ar întoarce acasă.

Cum ţi se pare bilanţul de până acum al Astrei în grupele Europa League?
Mă aşteptam la mai mult, poate, să avem mai multe puncte.

Ce se întâmplă cu Grandin?
El a venit nepregătit şi are nevoie de o perioadă mai lungă de adaptare. Din punctul meu de vedere, nu s-a adaptat. Cu stilul de viaţă, cu echipa, cu colegii...

"Alibec are o problemă psihică"

Dar Alibec?
Alibec... (râde). E un băiat tare simpatic, când stai cu el de vorbă între patru ochi nu e nicio problemă, e un băiat de bun simţ. Dar în momentul în care intră pe teren, se transformă. E cu totul diferit. Şi nu reuşeşte să aibă în teren echilibrul de care are nevoie. Nu reuşeşte să treacă peste momentele dificile şi se încarcă foarte mult, devine foarte uşor irascibil.

E o problemă mai mult psihică la el?
Eu cred că da. Am avut foarte multe discuţii cu el, dar, din păcate, şi pentru mine a fost un eşec. Nu am reuşit să-l capacitez, să scot maximum de la el.

Ce spui de Yoda? A fost într-un fel gonit de la Astra şi acum s-a impus în campionatul Spaniei!
E o pierdere mare, ştiam ce calităţi are. El a plecat nemulţumit de situaţia de la Astra de atunci, de asta nu s-a mai întors. Dar el e jucătorul Astrei, trebuie să se întoarcă la Astra. Din datele pe care le am, el e incă sub contract cu noi, încă nu s-a soluţionat litigiul la TAS, dar a primit drept de joc pentru Getafe până se rezolvă litigiul.

Imagini din acest interviu au apărut în emisiunile Fotbal Club şi Digi Sport Special de pe Digi Sport 1.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR Digi Sport



Etichete: video romania - irlanda de nord , video daniel isaila reportaj exclusiv , video interviu exclusiv daniel isaila selectioner , video isaila astra plecare nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Video Exclusiv Marius Lăcătuș, la 60 de ani: ”Va fi greu să mai ia cineva zece titluri în România”
lacatus
Video Exclusiv Adi Ilie: ”Am avut oferte de la Real Madrid și Manchester United”
adrian-ilie
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Video Exclusiv Gabi Iancu: ”M-am apucat de fotbal ca să joc, nu ca să mă uit. Vreau să mă simt din nou bun și puternic!”
gabi iancu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool