• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 18:20 - O nouă victimă în lumea sportului. Luis Salom, pilotul care a suferit un accident foarte grav în antrenamentele Grand prix-ului Cataloniei, a murit la spital din cauza rănilor, a anunţat site-ul oficial al MotoGP.

În ciuda eforturilor depuse de medici, sportivul de 24 de ani nu a mai putut fi salvat, iar decesul a fost pronunţat la ora locală 16:55 (17:55 ora României.

Luis Salom a debutat în Mondialul de motociclism la Jerez, în 2009, şi a obţinut 25 de podiumuri, inclusiv 9 victorii, la Moto3. la această clasă, în 2012, a terminat pe locul 2 în 2012 şi pe poziţia a treia un an mai târziu.

De asemenea, s-a calsat de trei ori pe podium la Moto2, în 41 de apariţii.


Luis Salom a fost implicat într-un teribil accident, în prima zi de antrenamente contând pentru Grand Prix-ul Cataloniei.

La jumătatea celui de-al doilea antrenament al clasei Moto2, Salom a ieşit în decor în virajul 12, incident ce a dus la apariţia steagului roşu.

Timp de 25 de minute, Luis Salom nu a fost mişcat de la locul accidentului. Gravitatea accidentului a fost evidenţiată de faptul că elicopterul medical a venit în zbor la faţa locului, alăturându-se întregului echipaj medical de pe circuit.

Pilotul spaniol a fost transportat către Spitalul General Universitar al Cataloniei, unde va fi monitorizat în continuare.

Mama sa este ajutată de echipa SAG să ajungă la spital. Luis Salom a mai fost spitalizat o dată cu ocazia Grand Prix-ului Cataloniei, acum 2 ani, în urma unui accident în cadrul aceleiaşi clase Moto2.

La clasa regină, Maverick Vinales a fost cel mai rapid pilot în primul antrenament. Cu pista în continuă încălzire, antrenamentul 2 a fost acaparat de Jorge Lorenzo, câştigătorul de anul trecut reuşind un tur cu 2 zecimi mai rapid decât cel al viitorului său înlocuitor la Yamaha.

Surpriza de proporţii a marcat-o Cal Crutchlow, al treilea pe planşa rezultatelor cronometrate. Britanicul, între o căzătură şi un tur rapid, a găsit şi timp să privească spre monitoarele uriaşe de pe marginea traseului, acolo unde a surprins momentul în care soţia sa Lucy îşi alinta copilul nenăscut.

Gesturile lui Crutchlow au făcut deliciul publicului catalan, care va fi prezent cu siguranţă şi sâmbătă, de la ora 10, când se vor relua antrenamentele pe Circuit de Catalunya.

VIDEO: Momentul accidentului