• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marc Marquez a obţinut cel mai bun rezultat la finalul testului oficial MotoGP de pe circuitul Jerez. Al treilea în Grand Prix-ul de duminică, spaniolul a evaluat, printre altele, un nou pachet aerodinamic.

Honda Repsol a ieşit pe circuit cu trei rânduri de aripioare pe cele două carene, o premieră absolută la clasa MotoGP. Marquez a fost urmat în clasamentul final de Jorge Lorenzo.

Campionul mondial a încercat noua versiune a cadrului Yamaha M1, cu admisia rezervorului în spatele şeii. Maverick Vinales a completat un podium 100% spaniol.

Valentino Rossi, învingator de nouă ori în carieră la Jerez, a fost cronometrat cu al patrulea rezultat.

"Am încercat motocicleta 2016, cu un rezervor diferit. În rest, cel mai important lucru a fost noul pneu faţă de la Michelin, trei compoziţii diferite. Mă simt bine cu motocicleta standard, cu rezervorul standard şi voi continua să concurez cu aceea", a declarat italianul Rossi la finalul testelor.

Primul Ducati, cel al lui Andrea Iannone, s-a clasat doar pe locul 8.

Următoarea etapă din MotoGP, Marele Premiu al Franţei, va avea loc între 6 şi 8 mai şi va putea fi urmarită, în direct şi în exclusivitate, pe canalele Digi Sport.