• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jorge Lorenzo ar putea declanșa o adevărată furtună pe piața transferurilor din MotoGP. Potrivit publicației britanice Motorcycle News, triplul campion mondial va concura pentru Ducati în următorul sezon. Jurnaliștii din Albion anunță că, momentan, nu există un contract semnat, însă cele două părți au ajuns la o înțelegere verbală.

În urmă cu doar câteva zile, Paolo Ciabatti, directorul sportiv Ducati Corse, a spus că echipa din Bologna e cu ochii atât pe Jorge, cât și pe Marc Marquez.

Siteul calcioweb merge chiar mai departe și scrie că Lorenzo va încasa un salariu anual de 25 de milioane de euro, record absolut pentru MotoGP. În 2011, în momentul în care Ducati l-a angajat pe Valentino Rossi, italianul primea 15 milioane de euro pe an.

Dacă Lorenzo pleacă, Yamaha are pregătită alternativa. Maverick Vinales poate să devină din 2017 pilot titular, alături de Valentino Rossi. După incidentul din Argentina, Andrea Iannone a fost certat pentru comportament agresiv și se pare că s-ar putea reorinenta către Suzuki.

Cum ar putea sa arate principalele echipe de MotoGP in 2017:

Honda Repsol: Marc Marquez, Dani Pedrosa
Yamaha Movistar: Valentino Rossi, Maverick Vinales
Ducati: Jorge Lorenzo, Casey Stoner
Suzuki: Andrea Dovizioso, Andrea Iannone
Yamaha Tech 3: Pol Espargaro, Alex Rins
KTM: Bradley Smith

Marele Premiu al Americilor va fi în acest week-end, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport. Primele antrenamente se vor desfășura vineri, de la ora 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.