• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marele Premiu de la Valencia, decisiv pentru titlul de campion mondial la Moto GP, pe care şi-l dispută italianul Valentino Rossi şi spaniolul Jorge Lorenzo, va fi difuzat duminică pe ecranele uriaşe din mai multe stadioane de fotbal din Italia, înaintea meciurilor din Serie A TIM.

Astfel, AS Roma a anunţat că această cursă, prevăzută la ora locală 14:00, duminică, va putea fi urmărită în direct pe ecranele de pe Stadio Olimpico, înaintea derby-ului capitalei împotriva lui Lazio, programat de la ora 15:00 (16:00, ora României, ÎN DIRECT la Digi Sport 1).

Şi la Empoli, pe stadionul Castellani, spectatorii vor putea asista la Marele Premiu de motociclism viteză înaintea meciului dintre echipa lor şi Juventus Torino, transmis de Digi Sport 4, duminică, de la ora 16:00.

La Milano va putea fi urmărit duelul dintre Rossi şi Lorenzo, în faţa sediului clubului AC Milan, Casa Milan, unde va fi instalat un ecran uriaş.

Cu o zi înaintea cursei, Italia continuă să-l susţină pe Rossi, aflat în cursa pentru al 10-lea titlu mondial, după polemica născută de acroşajul său cu spaniolul Marc Marquez la precedentul Grand Prix, în Malaezia.

Vineri, Sinișa Mihaijlovic, antrenorul lui AC Milan, a fost cel care l-a încurajat pe Rossi, suporter declarat al lui Inter, celălalt club din Milano.

"L-am susţinut întotdeauna pe Valentino şi o voi face şi duminică. Sunt convins că va câştiga şi va ajunge la 10 titluri, o cifră rotundă", a declarat antrenorul sârb.

Roberto Mancini, antrenorul lui Inter, a pozat cu un tricou nerrazuro inscripţionat cu numărul 46, cel al lui Rossi şi cu hashtagul #iostoconvale (n.n. îl susţin pe Vale), foarte folosit pe Twitter de fanii italieni.

Jucătorii lui Chievo Verona i-au trimis şi ei un mesaj lui Rossi: "Vale, urmează şi tu una din devizele istorice ale lui Chievo. Înfruntă ceea ce pare imposibil şi fă-l posibil".

Rossi, care este lider în clasament cu 7 puncte avans faţă de Lorenzo, a fost condamnat să plece de pe ultima poziţie a grilei de start, duminică, pentru că a provocat acroşajul cu Marquez la Sepang.

Cursele din Spania sunt programate duminică, de la ora 12:00, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport 2, iar cele mai importante momente sunt pe digisport.ro și m.digisport.ro!

Agerpres