• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Pilotul spaniol Joan Barreda Bort (Honda), care era liderul clasamentului general al Raliului raid Dakar 2017 la secţiunea moto, a fost penalizat cu o oră de organizatori pentru alimentare în afara zonei permise şi a pierdut prima poziţie, în timp ce românul Emanuel Gyenes a urcat două locuri în urma sancţionării altor concurenţi.

Chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna) este noul lider al clasamentului general.

Barreda a dominat etapa a treia, alergată miercuri între localităţile argentiniene San Miguel de Tucuman şi San Salvador de Jujuy, dar s-a văzut retrogradat pe locul 7 în clasamentul general, la 41 de minute de noul lider, la startul etapei a cincea, lungă de 692 km (447 km de probe speciale).

Alţi trei piloţi ai echipei Honda, francezul Michael Metge, americanul Ricky Brabec şi portughezul Paulo Goncalves au primit penalizări de o oră, din acelaşi motiv, în cadrul etapei a patra, desfăşurată joi pe distanţa de 521 km, între Salvador de Jujuy (Argentina) şi Tupiza (Bolivia).

Gyenes (KTM), care ocupa locul 18 în ierarhia generală, se află acum pe locul 16, la 01 h 10 min 42 sec de lider, în timp ce Marcel Butuza (KTM), aflat pe 84, a urcat pe 80, la 04 h 49 min 07 sec, în ciuda unei penalizări de 4 minute.

Este o lovitură dură primită de echipa japoneză, care spera să îi sufle titlul anul acesta constructorului austriac KTM, neînvins din 2001 în Raliul Dakar.

KTM a pierdut, totuşi, unul dintre principalele sale atuuri, australianul Toby Price, deţinătorul titlului, fiind nevoit să abandoneze din cauza unei fracturi de femur.

Etapa a 5-a, între Tupiza și Oruro (Bolivia), are 692 km (447 km probe speciale).

AGERPRES