• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Emanuel Gyenes va participa și la Raliul Dakar din 2017, care va începe pe data de 2 ianuarie. Sătmăreanul se pregătește de o ediție extrem de dură, în care ar urma să parcurgă nu mai puțin de 9.000 de kilometri în două săptămâni. În total, vor fi 6 etape la peste 3.000 de metri altitudine.

"Va fi dificil la altitudine, pentru că din pricina nivelului mai scăzut de oxigen trebuie să reduci ritmul ca să fii sigur că termini ziua. Ziua de odihnă o avem programată pe 8 ianuarie în La Paz, capitala Boliviei și aceasta este capitala situată la cea mai înaltă altitudine din lume, 3.640 m. Va fi foarte frig noaptea, în etapele pe care le vom petrece la altitudine, se așteptă temperaturi aproape de 0 grade C", spunea Gyenes, înainte să plece spre Raliul Dakar.

Dakar 2017, ediția cu numărul 39, va începe în Paraguay, la Asuncion, pregătirile fiind pe ultima sută de metri. Din Paraguay vom ajunge în Argentina, apoi în Bolivia, sosirea fiind programată la Buenos Aires.

"Cu greu am ajuns aici, în Paraguay, după un drum foarte lung. Am avut de făcut aproape 1.300 de kilometri cu mașina, din Buenos Aires. Contează că am ajuns cu bine, facem ultimele pregătiri la motocicletă. Sâmbătă mergem la verificările tehnice și administrative. Eu sunt pregătit, sper ca și motocicleta să fie pregătită și să mă ajute să obțin un rezultat mult mai bun în acest Dakar", a spus Gyenes, într-un video postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Galerie foto cu Gyenes în Dakar:

 

Gyenes in Dakar 2016


Emanuel Gyenes a debutat în Dakar acum 10 ani, la vârsta de 22 de ani. Anul trecut, Gyenes a terminat pe locul 14 în clasamentul general.