• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Emanuel Gyenes (KTM) a avut probleme în prima etapă a Raliului Dakar și a încheiat pe locul 33, la 2 minute și 58 de secunde de francezul Xavier De Soultrait (Yamaha), care s-a impus în ziua de luni. Prima etapă a avut loc între Asuncion (capitala Paraguayului) și Resistencia (Argentina), lungimea totală fiind de 454 kilometri.

"Am alunecat foarte tare pe această primă specială. Majoritatea celor din față au pus pneuri de motocros și au avut o aderență mult mai bună. Din păcate, noi avem doar penuri pentru deșert și în noroiul de aici este foarte dificil să rulezi cu ele. Dakar-ul este lung și îmi doresc să ajung cu bine la Buneos Aires, pe 14 ianuarie.La mulți ani și un an mult mai bun tuturor fanilor sportului cu motor", a scris Gyenes, pe Facebook.

Celălalt român care a luat startul în Raliul Dakar, Marcel Butuza, a terminat pe locul 78, tot la clasa moto.

Nu mai puţin de 318 vehicule (144 la moto, 37 la categoria quad, 87 la auto şi 50 de camioane) au luat startul în competiţie.

Etapa a doua, programată marţi, se va desfăşura în Argentina, între Resistencia şi San Miguel de Tucuman, pe distanţa de 803 km la moto (275 probe speciale) şi 812 km la auto (284 km probe speciale).