• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 15:44 Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) s-a impus la Moto GP în cursa de la Le Mans. Plecat din pole-position, spaniolul nu a avut emoţii într-una dintre cursele sale preferate (în 9 curse la Le Mans, ibericul a terminat de 6 ori pe podium).

Al doilea clasat a fost Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), care a făcut o cursă de urmărire fantastică în primele tururi. Plecat de pe poziţia a 7-a a grilei, "Doctorul" a ajuns până pe locul secund.

Podiumul în cursa în care Marc Marquez (Repsol Honda Team) a căzut şi a terminat ultimul a fost ocupat de surprinzătorul Maverick Vinales (Suzuki Ecstar).

Clasament etapă

UPDATE 14:05 Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40) s-a impus la Le Mans, în direct pe Digi Sport 2, la clasa Moto 2. El i-a învins pe Simone Corsi (Speed Up Racing) şi pe Tom Luthi (Garage Plus Interwetten).

Clasament etapă

UPDATE 12:55 Brad Binder a obţinut a doua sa victorie consecutivă la Moto 3, în direct pe Digi Sport 2. Sud-africanul a reuşit să treacă superb de Romano Fenati în penultimul tur al cursei de la Le Mans. Podiumul a fost completat de Jorge Navarro.

Clasament etapă


 

Jorge Lorenzo a obținut pole position-ul pe circuitul de la Le Mans și va pleca din fruntea grilei în Marele Premiu al Franței. Este al doilea pole în 5 etape din sezon pentru Lorenzo, care a distrus pur și simplu vechiul record pe tur, performanță stabilită în 2014 de Marc Marquez.

Mai în glumă, mai în serios, în momentul în care a ajuns la boxe, Lorenzo a arătat mirat spre ceasul de la mână, trimitere evidentă a diferenței cu care s-a impus în calificări: jumătate de secundă în fața locului doi, Marc Marquez și aproape o secundă în minus față de marele său rival, Valentino Rossi, care va pleca de pe 7.

Este pole-ul cu numărul 63 în cariera lui Lorenzo și al 37-lea la clasa regină. Jorge Lorenzo a terminat în ultimele 8 curse la Le Mans de 5 ori pe podium, din care 4 victorii la clasa MotoGP, inclusiv cea de anul trecut. În linia întâi la startul clasei mari, alături de Lorenzo și Marquez, se află Andrea Iannone, care a obținut acest rezultat impresionant în ciuda faptului că a trecut printr-un accident în calificări.

Recordul pe tur a căzut și la clasa Moto2, acolo unde Thomas Luthi a coborât sub 1:37 în drumul spre pole. Elvețianul se simte excepțional la Le Mans, care este de altfel circuitul pe care are cel mai bogat palmares personal. Deși este încă de la început în această clasă inventată acum 6 ani, Le Mans 2016 a marcat doar al 4-lea pole din cariera fostului campion al clasei mezine.

La Moto3, Nicolo Antonelli a obținut pole position într-un ultim tur, efectuat când toată lumea luase deja steagul în pătrățele. Și pentru Antonelli, calificările de sâmbătă de pe Le Mans au însemnat al 4-lea pole din carieră.

Duminică, primul start al zilei este prefatat de emisiunea "Grila de Start", de la ora 11:00, pe Digisport 2, unde va fi prezentat în premieră absolută primul interviu cu Bradley Smith după semnarea contractului cu KTM.