• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

UPDATE 15:55 La ultima sa cursă pentru Yamaha, Jorge Lorenzo a câştigat cursa de la Valencia, după un duel palpitant. Podiumul a fost completat de campionul mondial, Marc Marquez şi de Iannone. "Doctorul" Rossi a sosit pe locul patru, suficient pentru a rămâne pe locul doi în clasamentul general.

Clasamentul general, după cursa de pe circuitul din Valencia

 

UPDATE 14:15 Johann Zarco s-a impus clar în cursa de la Valencia, la Moto2. Francezul a fost urmat de elveţianul Thomas Luthi şi de italianul Franco Morbidelli.

 

Clasamentul

 


UPDATE Ora 17:00: Jorge Lorenzo va pleca din pole position în ultima cursă ca pilot Yamaha. La Valencia, pe circuitul Ricardo Tormo, Lorenzo a reușit să doboare recordul cu 1'29.401 chiar la primul tur din sesiunea de calificări!

Campionul Mondial, Marc Marquez a terminat cu Honda cu al doilea timp, la 3 zecimi de rivalul de la Yamaha. Valentino Rossi va completa prima linie la startul ultimului Grand Prix stagional! La clasa Moto 3 spaniolul Aron Canet a bifat primul pole din carieră, la doar 17 ani.

Record a fost și la Moto 2, unde campionul mondial, francezul Zarco a oprit cronometrul după 1'34.879! Cursele sunt programate pe Digi Sport 2 de la ora 12:00 și vor fi prefațate de sesiunile de încălzire transmise în direct de la ora 9:40.


Ultima etapă din MotoGP se va desfășura în acest weekend, pe circuitul Ricardo Tormo de lângă Valencia. Anul trecut, pe această pistă, la 28 de ani, Jorge Lorenzo a cucerit pentru a treia oară titlul mondial MotoGP. Deși a făcut o cursă de recuperare incredibilă, Valentino Rossi s-a clasat abia pe locul 4, insuficient pentru a obține cel de al 10-lea trofeu din carieră.

În sesiunea de calificări, Lorenzo a obținut primul său pole-position pe circuitul Ricardo Tormo, cu un nou record. În cursă, pilotul Yamaha Movistar a plecat foarte bine și a condus întregul Grand Prix. Lorenzo a fost urmat pe podium de Marc Marquez și Dani Pedrosa. Valentino Rossi, liderul MotoGP până la finala valenciană, a plecat din ultima linie a grilei. "Doctorul" a recuperat 21 de poziţii in jumătate de cursă, dar s-a blocat pe locul 4.

Anul acesta, Lorenzo va încerca să își apere locul 3 din clasamentul general. Diferența dintre el și Maverick Vinales, cel care îl va înlocui la echipa oficială Yamaha în 2017, este de 17 puncte.

Marquez și Rossi au asigurate primele două locuri din clasament. Primele antrenamente vor putea fi urmărite vineri, de la ora 10:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.