• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

După 19 ani de absență din Moto GP, Marele Premiu al Austriei s-a reîntors în calendar, oferind motomondialului cea mai rapidă pistă de concurs. La clasa regină, Andrea Dovizioso a reușit, deja, o viteză medie pe tur, de 185.9 km/h, ceea ce bate recordul all-time al pistei australiene Phillip Island, de 182.1 km/h.

Actualul Red Bull Ring, în lungime de 4.318 km, este deopotrivă și casa Formulei 1, pe pământul din Styria. Totuși, comparativ cu evoluția monoposturilor de acum câteva săptămâni, ultimul viraj a fost modificat special pentru MotoGP. Asta nu l-a împiedicat pe Andrea Dovizioso să fie cel mai rapid pe planșa rezultatelor combinate din cele 2 manșe de antrenament ale zilei de vineri: 1:23:617 este rezultatul cu care italianul și-a surclasat coechipierul Andrea Iannone. Al treilea cel mai rapid pilot a fost Maverick Vinales, pentru Suzuki, care completează, astfel, un trio din care lipsesc surprinzător Honda și Yamaha.

Valentino Rossi a fost doar al 4-lea, iar cea mai bine cotată motocicletă Honda a fost cea de client, pilotată de Cal Crutchlow, care a ținut, astfel, să sărbătorească nașterea micuței sale fetițe, Willow.

Marc Marquez se regăsește pe un surprinzător loc 10, închizând un top în care au fost nu mai puțin de 5 motociclete Ducati, inclusiv cea a wildcard-ului Michele Pirro. "Nu s-a înțeles deloc" cu pista austriacă Dani Pedrosa, micuțul spaniol luptându-se doar neoficial cu Aleix Esparagaro pentru cea mai spectaculoasa cazatura.

Moto2-ul a fost aproape de a egala performanța pe tur a vechii clase 500cc, veche din 1997. Tom Luthi a fost cel mai rapid pilot pe tur, reușind să termine în 1:29:695, fiind doar unul dintre cei 4 care au coborât sub 1:30 pe cei 4 kilometri și 300 metri. Cu toate acestea, au fost nu mai puțin de 19 piloti prinși într-o singură secunda, ceea ce face din clasa Moto2 cea mai echilibrată dispută.

La Moto3, când spui numele de Brad Binder, spui liderul clasamentului general. După ce a dominat autoritar și întreaga zi de vineri din Spielberg, sud-africanul a încheiat primul și antrenamentele de pe Red Bull Ring, fiind cronometrat în 1:37:070.

Sâmbătă, Marele Premiu al Austriei va continua cu ultimele antrenamente, în direct pe Digi Sport 2, de la ora 10:00, după care vom afla în calificări cine va fi în pole pentru prima cursă moto austriacă din ultimele două decenii.