• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Spaniolul Marc Marquez, dublu campion mondial la MotoGP (2013 şi 2014), va rămâne pilot oficial la Honda şi în următoarele două sezoane. Acest anunţ intervine la două săptămâni după cel referitor la coechipierul său, Dani Pedrosa, al cărui contract a fost şi el prelungit până la finalul sezonului 2018.

Marquez (23 ani), deja dublu campion mondial la clasa 125 cmc (2010) şi Moto2 (2012), şi-a făcut o intrare en fanfare în MotoGP, câştigând titlul la primul său sezon în 2013 şi confirmându-l în anul următor.

După ce a avut un an mai dificil în 2015, când a terminat pe locul 3 în clasamentul mondial, el figurează din nou printre favoriţi în Campionatul în curs.

Victorios în Argentina şi în Statele Unite, catalanul ocupă locul 2 în clasamentul general provizoriu, la 10 puncte de campionul mondial en titre, Jorge Lorenzo.

Creditat cu 52 de succese, dintre care jumătate obţinute la categoria regină, el se poate lăuda cu un procentaj de reuşită de aproape 50% în ce priveşte victoriile şi 73% la podiumuri.

"Honda Racing Corporation şi cu mine avem relaţii foarte strânse şi întotdeauna mi-am dorit să rămân la această echipă", a comentat Marquez.

"În trei ani şi jumătate am trăit momente de neuitat, cu mari victorii concretizate în două titluri mondiale, însoţite de momente mai delicate care ne-au făcut şi mai puternici", a adăugat el.

"Sunt încântat că acest anunţ s-a făcut cu o zi înainte de Marele Premiu al Cataloniei, o cursă la domiciliu pentru mine, presărată cu amintiri frumoase", a conchis Marquez.

Marele Premiu al Cataloniei se vede în direct la Digi Sport, în acest weekend.