• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Forțat să ia startul de pe ultima poziție la Valencia, în ultima cursă a sezonului 2015 în MotoGP, după incidentul cu Marc Marquez, de la Sepang, Valentino Rossi a apelat la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Italianul de la Yamaha este lider în clasamentul general al piloților, înaintea ultimei curse a sezonului. Jorge Lorenzo, colegul lui Rossi de la Yamaha și principalul adversar în lupta pentru titlu, nu poate interveni în ancheta TAS. 

"Cazul va continua doar între Valentino Rossi și Federația Internațională de Motociclism. Decizia în cererea domnului Rossi e de așteptat să vină nu mai târziu de vineri, 6 noiembrie 2015.", se arată într-un comunicat TAS.

Poziția lui Lorenzo era clară. Spaniolul a catalogat drept "incorectă" decizia de a-l retrograda pe Rossi pe ultimul loc pe grila de start la Valencia și de a-i păstra intacte punctele pentru locul al 3-lea ocupat la Sepang.

Înaintea ultimei curse a anului, Rossi este lider cu 312 puncte, urmat de Lorenzo, cu 305, şi Marquez, cu 222 puncte. Doar primii doi sportivi mai au şanse la locul 1.

AICI ai scenariile în care Rossi sau Lorenzo devin campioni mondiali

Ultima cursă din acest sezon se va desfăşura la Valencia, pe 8 noiembrie, şi va putea fi urmărită ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.