• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Etapa a şasea a Raliului raid Dakar 2017, programată să se desfăşoară sâmbătă între oraşele boliviene Oruro şi La Paz, a fost anulată din cauza ploilor diluviene, a anunţat directorul sportiv al cursei, Marc Coma, iar concurenţii se vor deplasa direct în capitala boliviană, transmite AFP.

''Am decis să anulăm speciala (de sâmbătă), am încercat totul pentru a avea măcar o mică specială, dar era imposibil. Vom merge direct la La Paz'', a anunţat fostul pilot spaniol la şedinţa cotidiană cu concurenţii.

Bivuacul etapei a cincea a raliului, la Oruro, a fost afectat de ploile torenţiale, menţionează trimisul AFP. O parte a jurnaliştilor care acoperă cursa a fost blocată într-un autobuz, petrecând noaptea acolo, iar concurenţii nu sosiseră toţi. Ploile constrânseseră deja organizatorii să scurteze etapa a cincea, de vineri, dintre Tupiza şi Oruro.

Etapa de sâmbătă era cea mai lungă specială a raliului, cu 527 km cronometraţi între Oruro şi La Paz pentru auto, moto şi quad, respectiv 513 km pentru camioane, dintr-un total de 786 km pentru primele trei secţiuni şi 772 km pentru camioane.

În clasamentul general la moto, românul Emanuel Gyenes (KTM) ocupă locul 18, iar Marcel Butuza (KTM) se află pe 72.

Duminică este zi de pauză, iar luni cursa va fi reluată cu etapa a şaptea, La Paz - Uyuni, lungă de 622 km (322 km probe speciale).

AGERPRES