• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga a doua, etapa 31: UTA Bătrâna Doamnă - Olimpia Satu Mare, marţi, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1

Valentino Rossi va pleca de pe ultima poziție a grilei în Marele Premiu Moto GP al Comunității Valencia.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a modificat decizia luată în Malaezia de către directorul de cursă Mike Webb, iar misiunea italianului va fi una foarte grea. În urmă cu două săptămâni, la Sepang, Rossi a fost amendat pentru că în virajul 14 l-a împins pe Marc Marquez mult în afara trasei.

VIDEO INCIDENTUL DINTRE ROSSI ȘI MARQUEZ

Manevra italianului a cauzat căzătura dublului campion mondial din 2013 și 2014. Dupa o oră de audieri, neozeelandezul Mike Webb a decis ca pilotul Yamaha Movistar să primească 3 puncte de penalizare pe licență. Rossi mai avea unul incasat în ultimele 12 luni, astfel că a ajuns la 4 puncte de penalizare.

De aici a rezultat retrogradarea pe ultima poziție a grilei de start la Valencia. Echipa lui Valentino Rossi a făcut contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, însă totul a fost în zadar pentru italian.

Diferența actuală din clasamentul general între Rossi și Jorge Lorenzo este de 7 puncte. Rossi a câștigat de doua ori la Valencia, în 2003 și 2004, la fel ca Lorenzo, care s-a impus în 2010 și 2013.

Primele antrenamente de pe circuitul Ricardo Tormo se vor desfăşura vineri, de la ora 10:00, iar ele vor putea fi urmărite ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport 1.

Cursa din Spania este programată duminică, de la ora 12:00, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport 2, iar cele mai importante momente sunt pe digisport.ro și m.digisport.ro!