• Belgia - Play-Off, etapa 1: Zulte Waregem - Anderlecht e pe DigiSport 2, vineri, 31.03, de la ora 21.30
  • Liga 1 - Play-Out, etapa 3: Concordia Chiajna - Pandurii Târgu Jiu e pe DigiSport 1, vineri, 31.03, de la ora 18.00

UPDATE: Valentino Rossi va pleca de pe ultima poziţie a grilei în Marele Premiu MotoGP al Comunităţii Valencia, cursă transmisă în direct de Digi Sport.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a modificat decizia luată în Malaezia de către directorul de cursă Mike Webb, iar misiunea italianului va fi una foarte grea. În urma cu doua saptamani, la Sepang, Rossi a fost amendat pentru că în virajul 14 l-a impins pe Marc Marquez mult în afara trasei.

Manevra italianului a cauzat căzătura dublului campion mondial din 2013 şi 2014. După o oră de audieri, neozeelandezul Mike Webb a decis ca pilotul Yamaha Movistar să primească 3 puncte de penalizare pe licenţă. Rossi mai avea unul încasat în ultimele 12 luni, astfel că a ajuns la 4 puncte de penalizare. De aici a rezultat retrogradarea pe ultima poziţie a grilei de start la Valencia.

Echipa lui Valentino Rossi a făcut contestaţie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, însă a fost în zadar. Diferenţa actuală din clasamentul general între el şi Jorge Lorenzo este de 7 puncte. Rossi a câştigat de două ori la Valencia, în 2003 şi 2004, la fel ca Lorenzo, care s-a impus în 2010 şi 2013.  

Vezi aici calculele: în ce condiţii se vor impune cei doi sportivi

Vom reveni cu amănunte.


Valentino Rossi e în aşteptarea verdictului de la TAS, care va decide astăzi dacă italianul va pleca ultimul în ultima cursă a sezonului de Moto GP, de la Valencia.

Incidentul Rossi - Marquez de la Sepang a fost unul dintre cele mai importante subiecte ale ultimelor săptămâni în sportul mondial. Deşi Valentino Rossi şi Jorge Lorenzo sunt despărţiţi de doar 7 puncte înaintea finalei de la Valencia, centrul de atenţie s-a mutat.

Rossi a fost găsit vinovat de către directorul de cursă Mike Webb şi a primit o penalizare consistentă. El ar urma să plece ultimul de pe grila de start, dar speră să îşi găseasca dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. O decizie în acest sens urmează să se ia astăzi, înaintea primelor antrenamente oficiale. 

Până la decizia celor de la Lausanne, Rossi şi-a găsit un apărător în tatăl său. Într-un interviu acordat azi Gazzettei dello Sport, Graziano Rossi a explicat incidentul, aşa cum l-a văzut el.

"A fost ca în fotbal într-un duel umăr la umăr. Nu merită să fie declasat, nu merită nicio sancţiune. Dacă la 36 de ani Valentino va deveni campion mondial, ar fi absolut incredibil", a spus tatăl sportivului pentru sursa citată.

Dacă Rossi va pleca ultimul din grilă, misiunea sa va fi dificilă, pe unul dintre cele mai tehnice trasee din calendar. Anul trecut, Marc Marquez a câştigat cursa de la Valencia şi a stabilit un nou record al competiţiei: 13 victorii într-un sezon. Andrea Iannone şi Jorge Lorenzo au decis să schimbe motocicletele în momentul în care au apărut primele picături de ploaie, dar aceasta a fost doar o alarmă falsă. Cei doi au nu au prins zona punctelor. Podiumul valencian i-a avut în componenţă pe Marquez, Valentino Rossi și Dani Pedrosa. 

Primele antrenamente de pe circuitul Ricardo Tormo se vor desfăşura vineri, de la ora 10:00, si vor putea fi urmărite în direct şi exclusiv pe Digi Sport 1.