• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jorge Lorenzo a câştigat autoritar etapa cu numărul 5 al MotoGP, Marele Premiu al Franţei, cursă transmisă ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport.

Pilotul Yamaha a plecat din pole şi a condus apoi fiecare din cele 28 de tururi programate la clasa regină pe circuitul Le Mans, ca un raspuns la performanţa similară reuşită de Valentino Rossi în urmă cu două săptămâni.

Jorge Lorenzo devine astfel doar al doilea pilot care îşi dublează victoria în debutul actualului sezon, după Marc Marquez, reuşind cu această ocazie să treacă în fruntea clasamentului general.

Sunt 5 puncte acum între el şi rivalul de la Honda HRC.

Marc Marquez a căzut pe când se lupta pentru locul 3, dar a revenit în cursă şi a punctat de pe poziţia a 13-a, rămânând astfel doar al cincilea pilot din clasa regină care punctează în fiecare etapă.

Ducati a fost pe 2, pe rând, prin ambii piloţi. A abandonat mai întâi Andrea |annone, pe o greşeală personală, şi mai apoi prin Andrea Dovizioso, care a căzut spectaculos, în sincron cu Marc Marquez.

Podiumul MotoGP din Franţa a fost completat în premieră de Maverick Vinales, care readuce Suzuki pe podiumul clasei mari după 8 ani de aşteptare.

Victoria lui Lorenzo l-a dus pe acesta la un total de 139 de podiumuri, egalând astfel performanţa istorică a lui Angel Nieto. Dintre acestea, 101 au fost obţinute la clasa mare, la egalitate cu cel mai prolific spaniol, Dani Pedrosa.

Clasament etapă

Schimbare de lider şi în clasamentul clasei intermediare. Victoria lui Alex Rins, singurul pilot al clasei Moto2 care îşi dublează reuşita în sezon, l-a detronat de pe primul loc la general pe Sam Lowes. Culmea, tot 5 puncte stau acum între Rins si Lowes.

Thomas Luthi avea cel mai bogat palmares pe circuitul Le Mans şi promitea o a cincea victorie după pole-ul din calificări. A terminat doar pe 3, după Simone Corsi, poziţie pe care o ocupă şi la general, la 18 puncte de liderul spaniol.

Clasament etapă

Brad Binder a aşteptat până spre finalul cursei Moto3 o oportunitate să treacă de primul lider al clasei mezine, Romano Fenati. A făcut-o cu două tururi înainte de final şi şi-a trecut în cont a doua victorie consecutivă.

Sud-africanul este lider la general după cele cinci podiumuri consecutive în deschiderea sezonului, fiind primul pilot de la Moto3 care atinge cota de 100 puncte. Între el şi următorul clasat, Jorge Navarro, sunt 24 de puncte - aproape o victorie.

Podiumul francez al clasei mezine a fost de altfel ocupat de aceşti trei piloţi, în ordinea Binder - Fenati - Navarro.

Clasament etapă

Următoarea etapă este programată peste două săptămâni, la Mugello, şi va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport.