• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE Luni, 22 mai, ora 18:55: Fostul campion mondial din MotoGP, Nicky Hayden, a murit, luni, la 5 zile de la accidentul teribil suferit în Italia, la Rimini.

Hayden s-a stins din viață la vârsta de 35 de ani și la distanță de 11 ani de când cucerise titlul în Campionatul Mondial de motociclism viteză la clasa MotoGP. I-a fost fatal accidentul rutier suferit miercuri, 17 mai. După ce o mașină a dat peste el în timp ce se afla pe bicicletă, americanul a fost spitalizat în stare gravă. Organismul său a cedat, în cele din urmă.

Apăruseră încă din urmă cu două zile vești despre intrarea fostului pilot în moarte cerebrală, dar varianta a fost dezmințită de tatăl acestuia, Earl Hayden.

Acum, vestea morții sale este oficială. Decesul a avut loc la spitalul Maurizio Bufalini, din Cesena. Imediat, rețelele de socializare s-au umplut cu mesaje de adio și de consolare pentru familia fostului campion.

"Medicii au confirmat moartea pacientului Nicholas Patrick Hayden, care a fost internat miercuri, 17 mai la secția de terapie intensivă a spitalului Bufalini din Cesena, ca urmare a multiplelor răni serioase pe care le-a suferit la acea dată", au scris reprezentanții spitalului într-un comunicat oficial.

218 starturi a avut Nicky Hayden în Grand Prix-urile de MotoGP, clasă la care a debutat în 2003, când pilota pentru Honda, constructorul alături de care avea să și cucerească titlul mondial, în 2006. S-a retras în 2016, după un sezon în care a adunat un singur punct. A continuat să rămână în sporturile cu motor pe două roți și concura cu Honda în Campionatul Mondial de Superbike, unde era pe locul 5 în acest sezon. 


UPDATE Sâmbătă, 20 mai, ora 14:43 Vești extrem de proaste despre starea lui Nicky Hayden. Pilotul ar fi în moarte cerebrală, după cum scrie sport.es. El nu a putut fi operat, hematomul cranian fiind principala problemă a acestuia.

Starea sa extrem de critică și doar o minune l-ar mai putea salva. "Este cea mai dificilă cursă a vieții sale", notează sursa amintită, făcând referire la momentele prin care a trecut în carieră Hayden, atât la Moto GP, cât și acum, la superbike. 

VIDEO: Imagini de la locul accidentului


UPDATE 13:34 Pilotul Nicky Hayden a suferit "leziuni cerebrale grave" și se zbate în continuare între viață și moarte, după cum a anunțat spitalul din Cesena unde americanul este internat.

Starea pacientului "rămâne extrem de critică", a anunţat clinica italiană într-un comunicat, evocând "un politraumatism grav, care i-a provocat leziuni cerebrale grave".

Logodnica pilotului, Jackie, precum şi fratele acestuia, Tommy, alături de mama lor, Rose, se află alături de Hayden, după cum a precizat echipa de superbike Honda, pentru care Nicky concurează de doi ani.


Accident teribil pentru Nicky Hayden, un fost campion mondial în Moto GP. Americanul este în stare foarte gravă după un accident care a avut loc în Italia, la Rimini.

Ajuns la 35 de ani, Hayden se plimba cu bicicleta alături de câțiva prieteni, fiind lovit de un autoturism Peugeot, care l-a proiectat în parbriz.

Fostul pilot din Moto GP a ajuns la un spital din Rimini, în stare gravă, după ce a rămas inconștient pe stradă. El a suferit leziuni multiple mai ales la cap, după cum scrie Riminitoday.it.

Hayden, care a câștigat titlul mondial la Moto GP în 2006, se zbate acum între viață și moarte, fiind în stare critică.

Foto: Rimini Today