• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marc Marquez (Honda Repsol) a câștigat Marele Premiu al Americilor la clasa MotoGP și a ajuns la două victorii consecutive în acest sezon, după cea obținută în urmă cu o săptămână, în Argentina.

Spaniolul s-a impus cu plecare din pole-position și a obținut cea de a 4-a victorie consecutivă pe circuitul din Austin. Marquez a ajuns, astfel, la cel de al 10-lea succes în cursele desfășurate pe continentul american.

"Jockerul" a avut emoții doar în primele momente după start, când a fost depășit de Jorge Lorenzo, dar a recuperat rapid și s-a impus cu o diferență uriașă, de 6 secunde și o zecime.

După startul bun, Lorenzo a căzut pe locul al treilea, iar în momentul în care a trecut de Andrea Dovizioso, Marquez era deja departe. Lorenzo a încheiat Grand Prix-ul pe poziția secundă, doar al doilea podium din carieră în Texas. Andrea Iannone a sosit al treilea, însa într-o conjuctură favorabilă, profitând de un incident petrecut în fața sa.

Cu 15 tururi înainte de final, Dani Pedrosa a căzut și l-a tras după el și pe Andrea Dovizioso. Constructorul Suzuki și-a plasat cei doi piloți în top 5. Maverick Vinales, pe locul 4, a fost urmat de Aleix Espargaro. Valentino Rossi a pierdut controlul motocicletei în virajul 2, după doar două tururi și a abandonat. "Doctorul" rămâne cu o singură clasare pe podium în carieră pe circuitul de la Austin - locul 3 obținut anul trecut.

În clasamentul general, diferența dintre Marquez și Lorenzo este în prezent de 21 de puncte.

La clasa Moto2, Alex Rins a obținut prima victorie din sezonul 2016, urmat de Sam Lowes și Johann Zarco. La Moto3, Romano Fenati a reușit să evadeze și l-a devansat cu peste 6 secunde pe spaniolul Jorge Navarro.

Următoarea etapă din MotoGP, Marele Premiu al Spaniei, se va desfășura între 22 și 24 aprilie și va fi transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport.

 

Clasamentul cursei de MotoGP din MP al Americilor


Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40) a câștigat Marele Premiu al Americilor la clasa Moto2.

Spaniolul în vârstă de 20 de ani și-a valorificat la maximum pole position-ul obținut sâmbătă și s-a impus pe circuitul de la Austin, Texas în fața lui Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2) și a lui Johann Zarco (Ajo Motorsport).

Marele Premiu al Americilor în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză se desfășoară ACUM, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport 2.

Clasamentul Marelui Premiu al Americilor la Moto2


Romano Fenati (Sky Racing Team VR46) a obținut prima victorie a sezonului, în cursa de Moto3, prima desfășurată duminică în cadrul Marelui Premiu al Americilor.

Pilotul italian - care a plecat de pe locul 5 pe circuitul de la Austin, Texas - a fost urmat în clasament Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) și de Brad Binder (Red Bull KTM Ajo).

Au fost 3 câștigători diferiți în primele 3 etape ale sezonului la Moto3. Înaintea acestei victorii a lui Fenati în Marele Premiu al Americilor, s-au mai impus Niccolo Antonelli în Marele Premiu al Qatarului și Khairul Idham Pawi în Marele Premiu al Argentinei.

Marele Premiu al Americilor în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză se desfășoară ACUM, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport 3.

Clasamentul Marelui Premiu al Americilor la Moto3