• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Japoniei la MotoGP și a devenit campion mondial pentru a treia oară în carieră la clasa regină, profitând de abandonurile lui Valentino Rossi și Jorge Lorenzo, principalii săi urmăritori în clasamentul general al piloților. Accidentele celor doi au lăsat echipa Yamaha fără pilot pe circuit, pentru prima dată în acest sezon.

Veteranul Rossi, principalul contracandidat al spaniolului de la Repsol Honda, a greșit flagrant în prima jumătate a cursei și a căzut în al 10-lea viraj. Și-a prins piciorul sub motocicletă și a putut să iasă doar cu ajutorul stewarzilor, dar nu a mai reușit să încheie cursa.

Cu 4 tururi înainte de final, Jorge Lorenzo a ieșit și el în decor de pe locul secund, lăsând uzina Yamaha fără pilot în cursă pentru prima dată în acest sezon.

Marquez a accelerat spre finish și a câștigat, astfel încât a devenit pentru a 3-a oară campion MotoGP, două din titlurile supreme la clasa mare fiind câștigate pe acest circuit.

"Sunt foarte dezamăgit, fiindcă am greșit. Am încercat să forțez prea mult, când motocicleta nu rula foarte bine cu acele cauciucuri. E păcat, pentru că aici am avut o șansă bună să câștigăm. Accidentul de duminică a făcut cursa mult mai dificilă, atât din cauza durerii, cât și din cauza greșelii cu pneul de pe față", a spus Jorge Lorenzo, după cursa de pe circuitul Motegi.

VIDEO Accidentele suferite de Rossi și Lorenzo în MP al Japoniei la MotoGP