• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Valentino Rossi se pregăteşte de starul noului sezon de MotoGP, dar nu a trecut încă peste ratarea controversată a titlului în 2015. În ziua în care a împlinit 37 de ani, italianul i-a transmis un mesaj lui Marc Marquez, rivalul cu care a fost implicat în incidentul din penultima etapă, care avea să-l coste primul loc în clasamentul general.

"Pentru 2016 îmi doresc să rămân competitiv, la fel ca în ultimii ani. Este adevărat, însă, că anul trecut, către sfârşit, am pierdut câteva puncte. Dar a fost vorba de evenimente ciudate.

Nu vreau să uit. Nu e ca şi cum cineva uită după două luni. Dar acum e altceva, începe un alt Mondial, care este şi mai frumos. Lupta se reia de la zero", a declarat Rossi, într-un interviu pentru Sky Italia.

În penultima etapă a sezonului 2015, Rossi şi Marquez au fost implicaţi într-o ciocnire, care a dus la abandonul spaniolului. Italianul a fost considerat vinovat şi a plecat în ultima cursă a Mondialului de pe ultimul loc al grilei.

La Valencia, Rossi a recuperat senzaţional şi a ajuns până pe locul 4, o clasare insuficientă, însă, pentru a cuceri al zecelea titlu mondial din carieră (al optulea la MotoGP).

"Am spus deja ceea ce gândesc, la ultima cursă din sezonul trecut, şi acelaşi lucru îl gândesc şi acum. Din acest motiv, e dificil să existe vreo relaţie personală cu Marquez. Oricum, important e ceea ce facem pe pistă. Suntem adversari, relaţia noastră personală contează prea puţin", a explicat pilotul italian, care a mai precizat că relaţia cu Jorge Lorenzo, actualul campion mondial, este una "strict profesională".