• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Valentino Rossi nu poate trece peste conflictul cu Marc Marquez, în urma căruia italianul a pierdut titlul mondial în 2015. Înainte de startul noului sezon, pilotul de 37 de ani a acordat un interviu în Gazzetta dello Sport în care a afirmat că relaţia dintre el şi spaniolul de Repsol Honda nu va putea fi refăcută.

"Sunt neînduplecat. După ceea ce s-a întâmplat, nu va putea exista o relaţie între noi. Cu toate acestea, suntem rivali pe pistă şi trebuie să ne respectăm reciproc. Asta este cel mai important.

Cel mai mult îmi reproşez că am permis să fiu păcălit de Marquez. M-a trădat. Spunea că este fanul meu, dar erau doar minciuni. Aproape l-am crezut şi eram pregătit să am o rivalitate cu el, dar în cele din urmă au fost doar minciuni. La Assen, am realizat că este prietenul meu doar atunci când mă bate", a declarat Rossi.

În penultima etapă a sezonului 2015, Rossi şi Marquez au fost implicaţi într-o ciocnire, care a dus la abandonul spaniolului. Italianul a fost considerat vinovat şi a plecat în ultima cursă a Mondialului de pe ultimul loc al grilei.

La Valencia, Rossi a recuperat senzaţional şi a ajuns până pe locul 4, o clasare insuficientă, însă, pentru a cuceri al zecelea titlu mondial din carieră (al optulea la MotoGP).

În noul sezon, care va debuta săptămâna viitoare, "Il Dottore" crede că se va lupta tot cu cei doi iberici, deşi admite că înclină mai mult spre Lorenzo. Totuşi, Rossi speră mai mult la un final puternic, decât la un start foarte bun.

"Lucrurile se schimbă mereu. Aproape de fiecare dată încep bine şi termin prost. Prefer să nu încep bine, dar să am un final puternic", a precizat Rossi.

În privinţa viitorului său, Valentino Rossi este convins că îşi va petrece următorii ani alături de actuala echipă, Yamaha, şi spune că ia în calcul posibilitatea de a se retrage la 39 de ani, pentru că "deja încep să am fire de păr alb".

Prima etapă din noul sezon de MotoGP se va desfășura la Losail, între 17 și 20 martie. Sezonul 2016 din MotoGP va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport!