• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Maverick Vinales a obținut cel mai bun rezultat în cea de-a doua zi a testelor oficiale MotoGP, din Qatar.

Pe traseul de Grand Prix de la Losail, în nocturnă, pilotul Suzuki a fost mai rapid cu 72 de miimi de secundă decât italianul Andrea Iannone. Triplul campion Jorge Lorenzo a încheiat cu cel de-al treilea rezultat, cu o întârziere de doar 9 sutimi de secundă.

În urma lui Lorenzo au apărut alte 3 modele Ducati, pilotate de Scott Redding, Hector Barbera și Andrea Dovizioso. Valentino Rossi, a fost al 8-lea, urmat de Marc Marquez.

"Jockerul" a căzut chiar la începutul sesiunii, însă incidentul nu i-a afectat programul de teste.

"La final, performanţa mea nu a fost fantastică, nici ca timp pe tur sau ca poziţie la general. Comparativ cu prima zi a fost mai rău. În realitate, eu nu am forţat niciun moment, pentru că am dorit să conservăm seturile de pneuri", a spus Valentino Rossi.

"După ce am ales pneul corect şi am folosit şasiul de anul trecut, am căpătat încredere. Am forţat trei tururi şi am stabilit reperul, după care m-am concentrat asupra motocicletei, am testat electronica", a recunoscut Maverick Vinales.

Sezonul 2016 din MotoGP va fi în direct și în exclusivitate pe canalele Digi Sport! Prima etapă se va desfășura în Qatar, între 17 și 20 martie.