• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Acasă la Valentino Rossi, pe circuitul Misano Marco Simoncelli, "Doctorul" a început perfect prima zi de antrenamente la MotoGP, obţinând cel mai bun timp. A doua ieşire a zilei a fost însă una mai puţin fastă pentru italian, care a reuşit doar al şaselea timp.

Misano este de ceva timp un circuit pe care modelul Yamaha M1 se simte excelent. A demonstrat-o şi vineri, prin echipa satelit Tech 3, care a reuşit cel mai bun tur la ghidonul motocicletei pilotate de Pol Espargaro. Acesta a fost mai rapid cu câteva sutimi faţă de Dani Pedrosa şi cu o zecime faţă de Andrea Dovizioso, asigurând o distribuţie perfectă Yamaha-Honda-Ducati.

A absentat în mod neaşteptat Suzuki, însa ultimele rezultate pe tur ale lui Maverick Vinales, câştigătorul etapei trecute, au fost anulate pe motiv de depăşire a suprafeţei de rulare.

Următoarele rezultate pe tur au fost obţinute vineri de ultimii trei câştigători de pe malul Adriaticii: Jorge Lorenzo, Marc Marquez şi Rossi, nu neapărat în această ordine.

Marquez a fost unul dintre mulţii piloţi care au căzut încă din primul antrenament, unele ieşiri în decor fiind destul de urâte. S-a accidentat grav la coloană Andrea Iannone, de la Ducati, italianul fiind transportat la spital şi devenind indisponibil pentru cursa de duminică.

Clasele mici, Moto 2 şi Moto 3, au fost dominate de la un cap la altul de acelaşi nume, regăsit în fruntea listei atât dimineaţa, cât şi după amiază.

La Moto2, a fost Takaaki Nakagami, mai rapid cu aproape jumătate de secundă faţă de restul lumii. Japonezul a terminat pe podium două din ultimele trei curse din San Marino. La Moto3, a fost Enea Bastianini, cel care anul trecut a plecat din pole şi a câştigat mai apoi această etapă de pe Riviera di Rimini.

Marele Premiu din San Marino la clasele MotoGP, Moto2 și Moto3 continuă la Digi Sport. A treia sesiune de antrenamente e programată sâmbătă, de la ora 10:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, iar calificările se vor desfășura tot sâmbătă, de la ora 13:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3. Cursele sunt programate duminică, 11 septembrie, de la ora 12:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și vor fi analizate în emisiunea Grila de Start, care va începe imediat după încheierea lor.