• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

O plângere va fi depusă împotriva lui Valentino Rossi, după ce vicecampionul mondial a lovit o femeie, la finalul Marelui Premiu al Comunității Valenciene la MotoGP, ultima etapă a sezonului 2016.

Italianul a încheiat ultimul mare premiu din acest an pe locul 4, iar în clasamentul mondial a ocupat poziţia a doua. La sfâşitul cursei, Rossi, aflat pe scuter, a fost implicat într-un incident, lovind o femeie care îi bloca drumul.

Momentul a fost surprins de un fan, iar imaginile au devenit virale pe internet. Victima, Ana Cabanillas Vazquez, a anunţat că intenţionează să depună o plângere împotriva sportivului de 37 de ani.

"Voiam să fac un selfie alături de câteva prietene, iar în acel moment căutam cel mai bun unghi, fără a încurca pe cineva. La un moment dat, am simţit o lovitură şi am fost împinsă, iar când m-am întors am văzut că era Valentino Rossi. Iniţial, am crezut că nu a făcut-o intenţionat, că i-a alunecat scuterul.

Dar când am văzut imaginile, am observat că a făcut-o intenţionat. Chiar dacă şi-a cerut scuze, nu îl iert. Am de gând să depun o plângere. Am o vânătaie. Chiar dacă e mică, îl voi denunţa. Dacă nu o făcea intenţionat, o lăsam aşa.

Sunt ani de când merg la Marele Premiu şi nu s-a mai întâmplat aşa ceva. În trecut chiar m-am fotografiat cu Valentino. Putea măcar să claxoneze", a declarat femeia, la Cadena Cope.

Valentino Rossi s-a apărat, spunând că, la Valencia, drumul până la boxe este mereu o aventură. "Aici, situaţia este întotdeauna imposibil de controlat", s-a plâns italianul, care şi-a cerut şi scuze pentru gestul său, potrivit Gazzetta dello Sport.