• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CSM Digi Oradea şi-a prezentat noile achiziţii. Vicecampioana României a transferat patru poloişti de 20 de ani, dar l-a convins şi pe Nicolae Diaconu să revină acasă. Titlul şi Cupa României sunt obiectivele bihorenilor în acest sezon.

Orădenii vor miza pe jucători tineri în noul sezon. După plecările lui Cupic, Markovic şi Szabo şi retragerile lui Dunca şi Popoviciu, vicecampioana României a transferat patru poloişti de 20 de ani.

Max Costa, de la Spandau Berlin, Mateja Asanovic, de la Partizan Belgrad, Andrei Prioteasa, de la Dinamo, şi Boris Pavlovic, de la Split, vor încerca să readucă titlul la Oradea.

"N-am gândit la o revitalizare a echipei. Polo-ul începe să devină din ce în ce mai mult un sport mai rapid, mai agil. Trebuie să ai o pregătire fizică foarte bună şi din această cauză m-am axat un pic pe jucătorii tineri", a explicat antrenorul lui CSM, Kalman Kadar.

"Un titlu cu CSM Digi ar fi cea mai mare realizare de până acum în cariera mea de sportiv", a completat Andrei Prioteasa.

Campion sezonul trecut cu Steaua, Nicolae Diaconu a revenit la Oradea, acolo unde, în urmă cu două sezoane, purta banderola de căpitan.

"Mă bucur foarte mult că pot să evoluez din nou la echipa din oraşul meu natal. Poate nici nu ar fi trebuit să plec, mai bine rămâneam acasă. E greu să joci pentru alt club, mai ales dacă este din România, pentru că tot timpul inima îţi e alături de colegi", a explicat Diaconu.

Obiectivul lui CSM Digi Oradea în acest sezon este câştigarea campionatului, a Cupei României, dar şi un parcurs cât mai lung în cupele europene.

Foto: csmoradea.ro