• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Tricolorii naţionalei de polo au dedicat victoria cu Georgia lui Dragoş Stoenescu şi Andrei Buşilă. Pentru cei doi a fost meciul de retragere de la națională.

Victoria de palmares a naţionalei, 17-8 cu Georgia, a fost ultima reprezentaţie pentru cei mai longevivi tricolori. Portarul Dragoş Stoenescu şi-a asigurat locul printre cei mai valoroşi poloişti români, după cele 348 de meciuri jucate pentru naţională.

„Bine că am încheiat cariera cu o victorie după 15-16 ani de națională mai mult sau mai puțin titular.

Cel mai frumos moment al carierei? Calificarea la Jocurile Olimpice, poate Campionatul Mondial de la Roma... Multe. Dar cred că Jocurile Olimpice, totuși”, a spus Dragoș Stoenescu.

Partida de la Izvorani a fost ultima sub tricolor şi pentru căpitanul Andrei Buşilă. Pana la 36 de ani, jucatorul a adunat 345 de meciuri pentru România.

”Cel mai frumos moment a fost calificarea la Olimpiadă și Olimpiada în sine.

Trebuie luat de la capăt, văzut ce trebuie făcut pentru acest sport, care văd că se scufundă puțin câte puțin, trebuie aduși și crescuți jucători”, a declarat și Bușilă.

Și ceilalți tricolori regretă retragerea celor doi colegi, dar sunt bucuroși pentru că au avut o carieră frumoasă.

”Putem spune că s-a încheiat un capitol frumos azi. S-au retras doi jucători exponențiali din echipă”, a spus Tiberiu Negrean, completat de stelistul Andrei Ghiban:

”S-au retras de la națională doi jucători, doi colegi și este frumos când închei o carieră atât de lungă și pline de succese cu o victorie”.

Cei doi şi-ar fi continuat cariera doar în cazul unei calificări la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sursa foto: h2opolo.ro