• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Tinerele poloiste pregătesc la Oradea ediţia din acest an a Campionatului European U19. Selecţionerul Vlad Hagiu a explicat de ce misiunea “tricolorelor” va fi extrem de dificilă.

Naţionala feminină de polo U19 aşteaptă cu nerăbdare prima participare din istorie la un Campionat European. “Tricolorele” se antrenează în bazinul olimpic din Oradea şi au gânduri mari. În acest final de săptămână îşi vor încerca forţele într-un turneu internaţional cu selecţionatele similare ale Slovaciei, Serbiei, dar şi împotriva clubului maghiar Dunaujvaros.

Vlad Hagiu, selecţionerul reprezentativei României U19, spune că nucleul de tinere poloiste convocat este mai mic cu cel puţin doi ani faţă de restul fetelor care evoluează la echipele adverse. Hagiu confirmă faptul că obiectivul stabilit este acela de-a pregăti o echipă competitivă de viitor.

„Este foarte greu, suntem cu doi ani mai mici ca vârstă. Acest campionat este de U19, deci categoria de vârstă născute în 97, noi avem echipă de 99, opt, nouă fete, restul sunt 2000, 2001. Deci lucrăm pentru viitor. Din punctul meu de vedere sunt foarte fericit pentru că putem construi ceva în linişte, cu un target pe 2018-2020", a spus Vlad Hagiu, selecţionerul reprezentativei României U19.

Romania va debuta la turneul final pe 10 septembrie, cu una dintre principalele favorite la titlul continental, Olanda. Spania şi Serbia sunt celelalte adversare ale “tricolorelor” din grupa C.

VIDEO CU PREGĂTIRILE ECHIPEI ŞI DECLARAŢIA ANTRENORULUI: