• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Naţionala masculină de polo pe apă a României va întâlni echipa Greciei în optimile de finală ale Campionatului European de la Belgrad, după ce elenii au fost învinşi surprinzător de Rusia cu scorul de 9-8 (2-2, 2-2, 2-4, 3-0), vineri seara, în ultimul meci din Grupa D. 


Naţionala masculină de polo a României a ocupat locul al doilea în Grupa C a Campionatului European de la Belgrad, după ce a învins formaţia Germaniei cu scorul de 14-13 (3-3, 3-2, 5-5, 3-3), în ultimul meci al grupei. 

Tricolorii au obţinut o victorie foarte importantă, care le dă dreptul să spere la un meci mai facil (probabil cu Rusia), în optimile de finală. 

Echipa României s-a impus la limită, deşi şi un egal i-ar fi fost suficient să se claseze pe doi, la capătul unui joc foarte echilibrat, în care într-o singură situaţie s-a înregistrat o diferenţă de două goluri, 3-1 pentru tricolori

România a fost condusă cu 1-0, dar apoi a trecut la cârma jocului şi punctat de trei ori. Germania a înscris de două ori la rând şi a restabilit egalitatea. Cele două formaţii au alternat la conducere, echipa antrenată de sârbul Dejan Stanojevic conducând cu 4-3, 6-5, 7-6, 10-9, 11-10 şi 14-13. 

Cu trei minute înainte de final, Germania a marcat un gol de la mare distanţă (circa 13 metri), prin Stamm, pentru 13-12, dar Ghiban a restabilit egalitatea la scurt timp. Stoenescu a apărat la următorul atac al adversarilor şi acelaşi Ghiban a înscris golul victoriei, cu 18 secunde înainte de final, după o pasă remarcabilă a lui Cosmin Radu. 

Pentru România au marcat Cosmin Radu (4 goluri), Mihnea Gheorghe (3), Alexandru Ghiban (2), Andrei Buşilă (2), Andrei Popoviciu (1), Tiberiu Negrean (1) şi Mihnea Chioveanu (1). 

Au mai evoluat: Dragoş Stoenescu - Nicolae Oanţă, Daniel Teohari, Dimitri Goanţă, Roland Szabo. 

Golurile echipei Germaniei au fost marcate de Mateo Cuk (4), Julian Real (4), Marko Stamm (2), Paul Schueler (2), Marin Restovic (1).

 În clasamentul grupei, Italia a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de România, 6 puncte, Germania, 3 puncte, Georgia, 0 puncte. 

În optimile de finală, România va înfrunta echipa clasată pe locul al treilea în Grupa D, Rusia sau Grecia, duminică, de la ora 19,45 (ora României). Înaintea meciului direct, Grecia are 4 puncte, iar Rusia 3.

AGERPRES