• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Echipa Steaua Bucureşti a devenit campioană naţională la polo feminin, elevele antrenorilor Eugen Georgescu şi Andrei Stoicuţ fiind neînvinse în actuala ediţie de campionat, cu cinci victorii şi un egal, la finalul celor trei turnee, informează un comunicat remis AGERPRES.

În ultima fază a competiţiei, disputată la Oradea, stelistele şi-au adjudecat titlul după ce au învins echipa gazdă, Crişul, cu 11-13 (2-4, 2-3, 3-2, 4-4), astfel că ultimul meci, disputat în compania adversarelor de la Torpi Târgu Mureş, nu mai era unul cu miză pentru roş-albastre.

Cu toate acestea, ele au intrat în bazin hotărâte să obţină încă o victorie. Cu 30 de secunde înainte de fluierul final, când CSA Steaua Bucureşti conducea cu 12-9, antrenorul de la Torpi Târgu Mureş şi-a scos echipa din bazin. Arbitrii au decis să încheie partida cu scorul de 6-0 în favoarea campioanelor.

"Echipa a crescut mult în valoare faţă de anul trecut, când ne-am clasat pe locul secund. Este meritul fetelor, au muncit foarte mult, iar acest titlu li se datorează în primul rând lor. Mă bucur că am putut sa ne aducem şi noi aportul la palmaresul CSA Steaua Bucureşti din acest sezon. Cele mai multe dintre sportive sunt componente de bază în lotul naţional de junioare. Îmi doresc ca toate să ajungă să fie cooptate la naţionala de senioare. Abia atunci pot spune că mi s-a împlinit cu totul visul pe care-l am de 10 ani", a declarat antrenorul stelist Eugen Georgescu.

Echipa de polo feminin seniori Steaua Bucureşti a fost înfiinţată în urmă cu un an, iar cele mai multe sportive sunt încă la vârsta junioratului. Ele au fost formate de ani buni de tehnicienii Eugen Georgescu şi Andrei Stoicuţ.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a început acest proiect în urma cu 10 ani, încheind protocoale cu două şcoli din Bucureşti prin care antrenorii stelişti predau gratuit înotul fetiţelor din clasele 0 şi I. În timp, cele talentate au fost îndrumate către polo, formând astfel o pepinieră pentru actuala echipa de senioare CSA Steaua Bucureşti.

AGERPRES

Sursa foto: facebook.com/steauapolo