• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Finala ediţiei 2016 a Cupei României la polo se va disputa între deţinătoarea trofeului, Steaua, şi campioana CSM Digi Oradea.

Prima semifinală a competiţiei care se desfăşoară la Bazinul Olimpic din Braşov s-a disputat între Steaua şi Sportul Studenţesc, o reeditare a ultimul act de anul trecut. Roş-albaştrii nu le-au dat nicio şansă adversarilor şi s-au impus cu un categoric 17-5 (3-2, 6-1, 3-2, 5-0).

Prima repriză a semifinalei a fost una echilibrată, echipa antrenată de Andrei Iosep desprinzându-se decisiv în sfertul al doilea, în care a marcat de şase ori. Steaua a scăzut ritmul în sfertul trei, câştigat totuşi cu 3-2, înainte de a înscrie de cinci ori în ultima parte a meciului.

Pentru învingători au înscris Nikola Murisic (2 goluri), Nicolae Diaconu (1), Alex Bowen (3), Djordje Filipovic (3), Daniel Robu (3), Alexandru Ghiban (1), Andrei Buşilă (1), Daniel Teohari (2), Petru Ianc (1).

Golurile celor dela Sportul au fost reuşite de Martin Kolarik (2), Robert Gergelyfi (1) şi Vlad Georgescu (2).

La felul partidei, antrenorul Stelei a recunoscut că nu se aştepta la un succes atât de categoric.

"Am jucători destul de experimentaţi, care au profitat de orice greşeală a echipei adverse şi aşa am reuşit un rezultat nesperat. Nu mă aşteptam să fie aşa diferenţă", a spus Andrei Iosep.

"Băieţii au fost obosiţi după meciul bun pe care l-am făcut ieri. Am avut şi un accidentat, care este Zdravko Delas. A încercat să joace primele două reprize, după care nu a mai putut, îl durea piciorul, şi am rămas fără centru", a spus antrenorul învinşilor, Aurelian Georgescu.

Cea de-a doua semifinală a fost mult mai echilibrată. CSM Digi Oradea s-a impus cu 9-7 (4-2, 0-0, 2-3, 3-2) în faţa lui Dinamo şi va lupta pentru trofeu duminică, de la ora 11:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

Orădenii s-au distanţat la două goluri încă din primul sfert, apoi au urmat 8 minute fără gol. În sfertul trei, Dinamo a reuşit egalarea (5-5), dar campioana şi-a păstrat un avantaj minim înaintea ultimei reprize. CSM s-a desprins pe final şi a câştigat în cele din urmă cu 9-7.

Pentru învingători au punctat Tiberiu Negrean (2 goluri), Dusan Markovic (1), Vojislav Cupic (2), Alex Popoviciu (1), Mihnea Gheorghe (2), Ramiro Georgescu (1), în timp ce pentru Dinamo au înscris Szilard Demeter (1), Andrei Prioteasa (2), Alex Matei (1), Alexandru Sfârle (2), Tudor Fulea (1).

La sfârşitul întâlnirii, antrenorul lui CSM Digi, Kadar Kalman, a spus că şi-ar fi dorit "un meci mult mai uşor, dar nu a fost să fie aşa".

De cealaltă parte, dinamoviştii au recunoscut superioritatea adversarilor. "Din păcate, noi suntem sub ei ca valoare şi pregătire, dar am intrat în apă să le ţinem piept şi ne-am făcut treaba cu brio", a comentat antrenorul alb-roşiilor, George Georgescu.

Embed: