• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Poloiştii de la Rapid au motive de bucurie! Bazinul de polo Giuleşti, aflat acum în paragină, va fi refăcut! Lucrările vor începe în această toamnă şi vor dura aproximativ un an şi jumătate.

Bazinul de polo Rapid a ieșit din folosință în 1989, când vechiul regim a hotărât că trebuie dărâmat. Aflat acum în paragină și utilizat în ultimul timp ca decor la filmarea videoclipurilor, bazinul va fi refăcut. Lucrările vor începe în luna septembrie și vor dura aproximativ un an și jumătate.

”Vechea conducere a țării, trecând pe pod, i s-a părut prea înaltă și a ordonat să fie dărâmată. Noi trebuia să ținem cont de directive și ne-am apucat să dărâmăm bazinul. Ce s-a putut dărâma în decembrie, când a venit Revoluția, și așa a rămas. Vom face un bazin nou, modern, în care secția noastră de polo să își desfășoare activitatea”, a spus Vali Ionescu Caciureac, președintele CS Rapid.

Noua construcție a bazinului Rapid presupune reabilitare și modernizare, iar costurile de aproximativ 2 milioane de euro vor fi suportate de Compania Națională de Investiții. Cuva actuală a bazinului va fi lărgită, pentru a corespunde noilor standarde competiționale - va avea o capacitate de 250 de locuri.

”Federația de polo și-a dat acordul că va omologa acest bazin pentru competiții interne. Nu avem spațiu în curtea clubului să facem bazin de înot și având doar secție de polo, ne mulțumim și cu un bazin de polo. Este un mare punct câștigat pentru zona Rapid, pentru club, pentru cartierul în care locuim”, a mai spus Ionescu Caciureac.

Secția de polo a clubului Rapid cuprinde inițiere, echipe de copii, toate categoriile de juniori și două echipe de seniori, masculin și feminin. Toți se antrenează acum în bazinul Floreasca și bazinul Tineretului.

„Ei nu mai cred că se va realiza, pentru că eu le tot spun de vreo 3 ani că se face bazinul. Acum le-am spus: Băieți, sunteți primii care vă aruncați în apă. Eu zic că în maxim 2 ani faceți baie la noi acasă”, a încheiat președintele CS Rapid.