• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Poloiștii de la CSM Digi Oradea vor participa, în perioada 18-20 septembrie, în Italia, la turul doi preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 2015-16, după ce au ocupat locul doi în primul tur din Malta.

Formaţia antrenată de către Kalman Kadar a obţinut o victorie şi două rezultate de egalitate în prima fază, desfăşurată la finele săptămânii trecute în Malta şi va participa în faza a doua la un turneu găzduit în Italia, la Busto Arsizio.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

În urma tragerii la sorţi, CSM Digi a fost repartizată în Grupa G, alături de CN Sabadell (Spania), SM Verona (Italia) şi Jadran Herceg Novi (Muntenegru). Primele două clasate se califică mai departe.

”Turneul este foarte important pentru noi, în ceea ce priveşte parcursul nostru european. În urma tragerilor la sorţi, jucăm din nou cu echipa din Verona (pe primul loc în tur), care a primit organizarea turneului.

Vom face tot posibilul să ne calificăm mai departe. Acesta este obiectivul nostru pentru cupele europene. Pentru că, după cum ştiţi, până anul trecut echipa de pe locul patru în primul tur şi echipa de pe locul trei în turul II se calificau direct în LEN Euro Cup. Acum sistemul s-a schimbat: primele două echipe din turul III preliminar vor merge mai departe în Liga Campionilor, iar cele de pe locurile trei-patru vor merge în LEN Euro Cup.

Dacă nu ne clasăm în primele două locuri, în turneul din Italia, vom părăsi competiţiile europene”, a declarat, în conferinţă de presă, Florin Birta, preşedintele CSM Oradea.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Antrenorul Kadar Kalman a declarat că atât Verona, cât şi Herceg Novi sunt ”două formaţii foarte puternice”, iar Sabadell - o ”echipă imprevizibilă şi periculoasă”, care a terminat pe locul trei în campionatul Spaniei.

”Eu cred că doar rezultatele vor vorbi. La sfârşitul turneului putem să tragem linie. Eu cred că fiecare echipă poate să câştige acest turneu, dar la fel poate să şi piardă. Există însă şansa să şi câştigăm”, a precizat antrenorul.

”Ne-am pregătit foarte serios, alături de Kalman şi suntem foarte dornici să ne calificăm în turul următor al cupelor europene. Va fi o grupă de foc, toate echipele sunt foarte puternice, vom lupta până, probabil, până în ultima secundă. Pentru noi ar fi un eşec destul de mare să nu ne calificăm”, a declarat jucătorul Tiberiu Negrean.

Preşedintele CSM Oradea a subliniat că participarea în Liga Campionilor este în primul rând un prestigiu al echipei, al oraşului, iar accederea în primele şase înseamnă şi premii, dar nu atât de consistente ca în fotbal.

”Oricum, această calificare pentru noi ar însemna şi o imagine mai bună pentru anul următor, având wild card-ul asigurat pentru Liga Campionilor. Dacă trecem de acest tur, indiferent că vom continua în Liga Campionilor sau în Euro Cup, eu zic că va fi un lucru extrem de benefic pentru anul viitor, intrând direct în grupele Ligii Campionilor”, a precizat Birta.